Фрикадельки часто готують в українських сім'ях, бо це смачно та досить швидко. М'ясні кульки підійдуть до будь-якого гарніру, а також з ними варять чудовий суп. Крім того, пиріг теж виходить на "ура".

Для цього рецепту потрібно вміти працювати з дріжджовим тістом, а загалом процеси дуже прості. Головне – зібрати потрібні інгредієнти.

Пиріг з капустою і фрикадельками, соукусом

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 450 г
  • Дріжджі 40 г
  • Вода 300 мл
  • Сіль 0,75 ч. л.
  • Соняшникова олія 4 ст. л.
  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Яловичий фарш 450 г
  • Цибуля 1 л
  • Петрушка 0,5 пуч.
  • Зелена цибуля 0,5 пуч.
  • Кріп 0,5 пуч.
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 2 ст. л.
  • Кмин 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку

Показати ще

Готуємо опару. Свіжі дріжджі подрібніть у миску. До них додайте цукор і 2 склянки борошна. Влийте туди 100 мл теплової води. Добре перемішайте. Залиште масу хвилин на 20 у теплому місці доти, поки вона не запіниться.

Тим часом у великій мисці змішайте борошно, що залишилося з сіллю, додайте опару, що підійшла. Туди ж перелийте залишки теплої води та замісіть тісто. До нього додайте 2 ч. л. рослинного масла. Продовжуйте місити, поки тісто не почне відставати від пальців рук. Далі сформуйте кулю. Перекладіть його в миску, а її накрийте плівкою. Залиште тісто на 1:00. Поки підходить тісто, приготуйте начинку.

Яловичий фарш змішайте з яйцем, подрібненими петрушкою та зеленою цибулею, сухарями. Вмішайте в масу 0,5 ч. л. перцю та 0,25 ч. л. солі, і навіть 1 ст. л. рослинної олії. Додати 150 мл холодної води. Перемішайте фарш та сформуйте з нього 35 фрикаделів.

Наріжте капусти, пересипте її на сковороду. Туди ж перелийте 2 ст. л. олії та 0,5 скл. води. Накрийте кришкою сковороду. Тушкуйте капусту, поки вона не зменшиться в 2 рази. Далі посоліть її, додайте кмин, кріп, зелену цибулю. Готуйте, поки рідина не випарується.

Форму розміром 23 на 35 см (або близько того) вистелить пергаментом. Готове тісто викладіть на поверхню, присипану борошном, і розкачайте в прямокутник за розміром форми.

Розмістіть тісто у формі, сформуйте бортики та дайте постояти 20 хвилин. Далі викладіть рівним шаром капусту, а зверху розмістіть рівними рядами тефтелі, злегка вдавлюючи в капусту. Пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Нагадаємо, смачний сезонний салат з куркою та перцем: страва, яка подається теплою

Раніше ми писали про те, що болгарський перець по-корейськи: рецепт і приготування смачного салату

Як повідомляв Знай.ua, пряний і незабутній смак осені: рецепт консервованого гарбуза з яблуками