От і прийшла затишна осінь, яка поки що радує українців теплом. Її незмінними супутниками завжди є глінтвейн та ароматний гарбузовий латте.

Звичайно, в Україні буває складно знайти таку каву в кав'ярнях, але і вдома ви можете зробити pumpkin spice latte не гіршим, ніж у Starbuks.

Гарбузовий латте, фото з вільних джерел

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 г (або 4 ст.л. гарбузового пюре)
  • Молоко – 250 мл
  • Кава натуральна – 120 мл
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Ванілін – 1 щіпка (-і)
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Горіх мускатний – 0,25 ч.л.
  • Вода – 2 ст.л.

гарбузи, фото Pxhere

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Для приготування гарбузового латте потрібно очистити гарбуз від шкірки, нарізати кубиками, скласти у скляну або керамічну форму, додати 2 ст.л. води та запекти в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Якщо у вас є готове гарбузове пюре (банкове або саморобне), можна використовувати відразу його.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

2. Заварити каву без ароматичних добавок. Не варто використовувати розчинну каву для даного рецепту, напій значно поступатиметься за смаком приготовленому зі свіжомелених зерен.

3. Із запеченого гарбуза приготувати пюре. Для цього достатньо подрібнити гарбуз занурювальним блендером. У сотейник додати молоко, гарбуз, цукор, ванілін, корицю та мускатний горіх. Поставити на повільний вогонь. Не доводячи суміш до кипіння, енергійно збити віночком або міксером на малій швидкості. Вимкнути гарбузову суміш і продовжити збивати доти, доки не з'явиться пінка.

4. Налити гарбузову суміш у високу склянку, чашку або кухоль. Додати міцну свіжозаварену каву. За бажанням гарбузовий латте можна перемішати ложкою, але не поспішайте це робити - після додавання кави напій красиво розділиться на два шари. При подачі осіннього напою можна прикрасити збитими вершками, посипати какао або корицею.

Гарбузовий латте, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що за таку смачну закуску поцілують руки і не лише: рецепт фаршированого перцю з баклажанами у банках.

Раніше ми повідомляли про незвичайне поєднання яблук та сиру: рецепт смачного пирога до чаю, який здивує гостей.