Всім любителям пишних та ароматних домашніх пиріжків пропонуємо скуштувати наступні п'ять кращих рецептів дріжджового тіста для вдалої та смачної випічки.

Дріжджове тісто можна замісити на окропі, майонезі чи сироватці. Якщо у вас мало часу, зверніть увагу на швидке тісто для пиріжків, яке готується за лічені хвилини та виручить у будь-який момент.

Крім того, пропонуємо універсальне тісто, яке підійде для випікання з різними видами начинки.

Дріжджове тісто, кадр з відео

Пісне дріжджове тісто на окропі "Миттєве"

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще
  • 2 склянки (250 мл) води,
  • 4,5 склянки борошна,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 1 ч. ложка соли,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 50 г дріжджів.

Приготування:

Теплу воду (1 ст.) з'єднати з дріжджами, сіллю, цукром, олією. Просіяне борошно трохи змішати з дріжджовою масою. Влити 1 склянку окропу в тісто і замісити. Всипати спершу 4 склянки борошна, а решту досипати поступово. Тісто має бути м'яке та злегка липке. Можна відразу ліпити та смажити пиріжки.

Для начинки чудово підійдуть тушкована капуста з грибами, рис з яйцями та зеленою цибулею, картопля з печінкою, лівер, тушковані гриби, тушковані яблука, повидло тощо.

Пиріжки, скріншот: YouTube

Швидке тісто для пиріжків "Як пух"

Інгредієнти:

  • 25 г пресованих дріжджів (або 11 г сухих),
  • 1 ч. ложка соли,
  • 2 ст. ложок цукру,
  • 1 яйце,
  • 250 мл молока,
  • 6 ст. ложок олії,
  • 400-500 г борошна.

Приготування:

Нагріти духовку до 180 °С. Для випробування використовувати продукти кімнатної температури. У теплому молоці розчинити сіль, цукор, дріжджі, яйце. Перемішати, влити олію, просіяти муку|борошно|, вимісити м'яке тісто. Викласти в миску, накрити плівкою, загорнути в махровий рушник.

Далі вимкнути духовку, поставити всередину тісто на 20-25 хв. Дістати тісто, знову включити духовку на 180 ° С і формувати пиріжки. Викласти їх на лист, а через 5 хв змастити яйцем і випікати. З нього можна готувати пиріжки з солодкими та солоними начинками, а також пироги-рулети, батони, булочки, плюшки.

Булочки з вишнею / фото : instagram.com/antarcticcenterua/

Дріжджове тісто на майонезі без яєць та олії

Інгредієнти:

  • 520 г борошна,
  • 150 г майонезу,
  • 8 г сухих дріжджів (або 25 г пресованих),
  • 125 мл молока
  • 125 мл води,
  • 0,5 ч. ложки солі,
  • 3 ч. ложки цукру.

Приготування:

Змішати молоко, воду, дріжджі, сіль, цукор, 4 ст. ложки борошна. Дати масі підійти протягом 10-15 хв. Додати майонез та перемішати. Потім додати|добавляти| муку|борошно| і вимісити. Накрити тісто рушником, дати підійти протягом 1 год.

З такого тіста можна готувати пиріжки з солодкою та солоною начинками, смажити в олії або запікати.

Пиріжки з яйцем і сиром, скріншот: YouTube

Універсальне тісто для пиріжків та булочок без начинки

Інгредієнти:

  • 480-500 г борошна,
  • 250 мл молока,
  • 2 ч. ложки сухих або 25 г пресованих дріжджів,
  • 100 г олії (5 ст. ложок),
  • 2 яйця,
  • ванільний цукор,
  • 1/3 ложки солі.

Приготування:

Спершу розвести дріжджі у теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру та почекати до підняття. Збити вилкою яйця з цукром. Додати борошно та ваніль. Розтопити масло|мастило| і з іншим молоком влити в борошно. Тепер додаємо сіль, дріжджі, що підійшли, і місимо тісто, яке повинно вийти м'яким.

Миску змастити олією, викласти тісто, поставити на 1 год у тепле місце, щоб підійшло. Після того, як ви сформували пиріжки, дайте їм підійти, а тоді змастіть верх яйцем, збитим з 1 ч. ложкою сметани. Випікайте в духовці при 180 ° С протягом 45 хвилин. Можна робити їх без начинки або з корицею та цукром.

Домашні пиріжки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що за таку смачну закуску поцілують руки і не лише: рецепт фаршированого перцю з баклажанами у банках.

Раніше ми повідомляли про незвичайне поєднання яблук та сиру: рецепт смачного пирога до чаю, який здивує гостей.