В Україну прийшла справжня осінь, а це означає, що у розпалі сезон винограду. Їм можна поласувати свіжим, зробити з нього компот чи сік.

І звичайно ж можна приготувати смачне та ароматне варення. Іноградне варення "Царська пишнота" не займе багато часу в приготуванні, але його смак і аромат буде радувати вас в холодну пору року. Рецептом варення поділилися у Телеграм-каналі "Домашня консервація: варення, заготівлі".

Виноград, скріншот: YouTube

Вам знадобиться:

- 1 кг червоного або чорного винограду (без кісточок)
- 0,5 склянки цукру
- 5 ст. л. води
– 0,25 ч.л. меленого запашного перцю

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно помити виноград, зняти ягоди з гілки і розрізати кожну навпіл. Покласти в каструлю, додати цукор, перемішати і відставити на 5 хвилин.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

2. Додати в каструлю воду і запашний перець. Нa невеликому вогні довести до кипіння, помішуючи. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 30 хвилин.

3. Гарячим розкласти варення по стерилізованих банках і тут же закрити новими гарячими гвинтовими кришками або закатати машинкою.

4. Варення потрібно остудити при кімнатній температурі. Після цього зберігати на дальній полиці холодильника або в прохолодному льоху.

Фото: Телеграм-канал "Домашня консервація: варення, заготовки". 

Нагадаємо, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряка.

Раніше ми повідомляли, що тому, хто придумав цей рецепт, потрібно ставити пам'ятник: бюджетний картопляний пиріг стане вашим коханим.

Також не зайвим буде рецепт "бабусиної" вишневки, яка в кілька разів смачніша за звичайну "соплицю": готуйте цукор.