Смачне та ароматне домашнє вино можна приготувати із найпростіших інгредієнтів, які завжди є вдома під рукою. Наприклад з улюбленого варення та рису.

Оригінальним рецептом приготування домашнього вина з використанням звичайного рису пропонує телеграм-канал "Домашня консервація. Варення та заготівлі".

Інгредієнти:

  • Варення (будь-яке) - 0,5 л;
  • Рис – 1 жменя;
  • Дріжджі – на кінчику ножа.

Варення, фото з pxhere

Приготування:

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Спершу в 2-х літрову банку викладаємо варення, дріжджі та кип'ячену, охолоджену воду, а також рис та дріжджі. Далі натягуємо на банку медичну рукавичку та зав'язуємо її. Замість рукавички також використовують спеціальний гідрозатвор.

Банку потрібно залишити за кімнатної температури приблизно на 3 тижні. За кілька днів рукавичка має піднятися. Тепер треба простежити, коли вона опаде – саме тоді вино готове. Тоді вино проціджуємо через кілька шарів марлі.

Слід пам'ятати, якщо ви збираєтеся довго зберігати вино, варто додати до нього чарку спирту або дві горілки. Скуштувавши таке домашнє вино, магазинного ви точно більше не захочете.

Домашнє вино з рису, Домашня консервація / Телеграм

Нагадаємо, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків.

Раніше ми повідомляли, що тому, хто придумав цей рецепт, потрібно ставити пам'ятник: бюджетний картопляний пиріг стане вашим коханим.

Також не зайвим буде рецепт "бабусиної" вишнівки, яка в кілька разів смачніша за звичайну "соплицю": готуйте цукор. Можна використовувати навіть заморожені ягоди, тільки необхідно переконатись, що вони повністю відійшли від льоду.