Осінь – сезон різноманітності яблук, коли українці готують із них буквально все. Не менш смачними є і десерти з цих фруктів.

Якщо вам набридла звичайна шарлотка, то неодмінно скористайтеся рецептом пирога, який дуже сподобається ті, хто не любить возитися з тестом, адже його тут не буде зовсім у звичному розумінні: з розкочуванням та іншим.

Яблучний пиріг без тіста, кадр з відео

Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;
  • цукор - 75 г;
  • молоко — 90 мл;
  • вершкове масло - 35 г;
  • борошно - 80 г;
  • яблука - 700 г;
  • розпушувач - 5 г;
  • сіль - щіпка;
  • ванільний цукор - 10 г.

Яблука. Фото: скрін youtube

Приготування:

1. Очищаємо яблука від шкірки та насіннєвих коробочок, нарізаємо тонкими часточками. Змочуємо яблука лимонним соком, щоб не потемніли.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

2. Форму для випічки застилаємо пергаментом – дно та стінки. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі і остуджуємо до кімнатної температури.

3. У миску розбиваємо яйця, змішуємо із сіллю, збиваємо на максимальних обертах. Поступово в яєчну суміш висипаємо цукровий пісок та ванільний цукор до пишності 3-4 хвилини. Вливаємо в яєчну суміш вершкове масло та молоко, змішуємо до однорідності. З'єднуємо борошно з розпушувачем, просіюємо в яєчну суміш. Зверніть увагу, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. На низьких оборотах міксера збиваємо масу до однорідності. Виливаємо тісто до яблучних часточок, перемішуємо.

4. Руками викладаємо яблука у тісті у форму. Робимо так, щоб усі часточки лежали горизонтально. Вливаємо тісто на поверхню, розподіляємо лопаткою.

Приготування яблучного пирога, кадр з відео

Розігріваємо духовку до 170 градусів, випікаємо годину. Щоб пиріг не пригорів, можна покласти шматочок пергаменту на верхівку у процесі випікання.

Нагадаємо, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків.

Раніше ми повідомляли, що тому, хто придумав цей рецепт, потрібно ставити пам'ятник: бюджетний картопляний пиріг стане вашим улюбленим.