Болгарський перець посідає поважне місце серед осінніх овочів. Його смак можна зробити яскравішим, приготувавши пікантну закуску.
Вийде надзвичайно соковита кисло-солодка закуска, яка пасує майже до всіх страв.
Інгредієнти:
-
Солодкий перець – 400 грам;
-
Червона цибуля – 100 грам;
Популярні новини заразГрошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
-
Олія соняшникова – 2 столові ложки;
-
Оцет – 1 столова ложка;
-
Соєвий соус – 1 столова ложка;
-
Петрушка свіжа – 15 грам;
-
Часник – 1 зубчик;
-
Кунжут – 3 чайні ложки;
-
Сіль – дрібка.
Для початку перець потрібно почистити від насіння та порізати мілкою соломкою.
Потім скласти у посудину та злегка присолити. Після цього, його заливаємо водою, трошки холоднішою за окріп. У цій воді перець повинен постояти близько 15 хвилин. Ця процедура зробить перець трошки м’якшим.
Часник та цибулю чистимо та ріжемо. Цибулю півкільцями, а часник невеликими шматочками за допомогою ножа.
Петрушку промити, витрусити від надлишкової вологи. Листочки варто нарізати дуже мілко, а стебла видалити і не використовувати.
Перець відкидаємо на друшляк, щоб позбутися зайвої води, а потім знову кладемо у миску. До болгарського перцю додаємо часник та цибулю.
На пательні окремо розігріти олію та додати туди 1 чайну ложку кунжуту. Кунжут варто постійно мішати, довівши до золотистого кольору. Гарячу олію з кунжутом відправляємо до перцю з цибулею. Відразу ж туди виливаємо оцет та соєвий соус. Все це гарно перемішати та поставити у холодне місце, щоб страва настоялася. Через декілька годин можна ласувати.
Таку ж страву, тільки без кунжуту можна закручувати на зиму. Салат лише треба стерилізувати для довгого терміну зберігання.
Нагадаємо, портал Знай інформував, рецепт найкращої осінньої страви: як приготувати фаршировані горщики з гарбуза
Раніше на порталі Знай повідомлялося, жодних крихт, а смак родом з дитинства: рецепт найсмачнішого домашнього хліба на кефірі
Також, наш портал інформував, витратьте зараз зайву хвилинку на консервацію та насолоджуйтесь весь рік: рецепт смачного варення-асорті з осінніх фруктів