За вікнами українців уже осінь, нехай це поки що теплий вересень, але це поки що. Буквально за кілька тижнів прийде прохолодна погода, і тоді настане час домашніх заготовок. Саме тому ми рекомендуємо нашим читачам познайомитись із новим рецептом.

Найцікавіше, що для цього рецепту необхідний національний скарб – сало. На цей раз ми розберемося, як приготувати приголомшливу домашню закуску.

Про спосіб приготування м'якого, ніжного, приємного та ароматного маринованого сала розповів один із українських шефів, який часто ділиться свіжими рецептами у соціальних мережах.

Мариноване сало, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

- сало свиняче - 1 кг;
- вода – 1 л.;
- часник – 2 шт.;
- перець чорний горошок – 8 шт.;
- перець запашний - 8 шт.;
- лавровий лист – 6 шт.;
- сіль – 4 ст.л.

Рецепт маринованого сала в розсолі з часником у банку простий у приготуванні! Сало нарізаємо прямокутними брусочками. Часник очищаємо від лушпиння і ділимо на часточки.

Мариноване сало, скріншот: YouTube

Воду ставимо на вогонь, додаємо до неї сіль, перець чорний і запашний горошком. Доводимо воду до закипання. Сало та часник розкладаємо по банках і заливаємо зверху приготованим розсолом.

Мариноване сало, скріншот: YouTube

Накриваємо банки кришкою та витримуємо в кімнатній температурі 24 години. Після цього ставимо у холодильник ще на 4 дні.

Зливаємо воду зі банок, підсушуємо сало, загортаємо в целофан і відправляємо в морозильник на кілька годин. Ось і весь рецепт. Користуйтеся та експериментуйте.

Нагадаємо, анітрохи не гірше за м'ясо: як приготувати соковиті шницелі з баклажанів у горіховому паніровці - рецепт.

Раніше повідомлялося, коли хочеться незвичайної та бюджетної страви, приготуйте це цибульний пиріг з плавленим сиром.

Також, рецепт найкращої осінньої страви: як приготувати фаршировані горщики з гарбуза.