Сезон консервації триває аж до пізньої осені. Саме зараз кулінари активно закривають на зиму різні овочі, солодкий перець зокрема. Якщо ви вже зробили лечо або перекрутили аджику, сміливо готуйте закуску за цим рецептом.

На зиму можна закрити в банках смажені перці у дуже смачному маринаді. Цей рецепт без стерилізації, що дуже полегшує завдання. Це смачно, швидко та не вимагає багато зусиль.

Болгарський перець, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Перець червоний солодкий 5 кг

Для маринаду на 1-літрову банку знадобиться:

Популярні новини зараз

Дотягнути до листопада: хто з пенсіонерів отримає надбавки від держави

Нові суми у рахунках: українцям перерахують вартість доставки газу

Газу не вистачає: початок опалювального сезону відкладається

Школярі не вміють навіть списати: вчителька показала, як учні провалили тест через Google

Показати ще
  • Сіль кам'яна 1 ч. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Оцет 9% 4 ст. л.
  • Рослинна олія 100 мл
  • Часник, зубчики 2 шт.

Як приготувати:

Перці помийте та обсушіть. Розігрійте сковороду з олією, викладіть у ній перці і обсмажте їх з усіх боків до рум'яності.

Часник почистіть і дрібно наріжте. У стерилізовані літрові банки викладете перець та часник. Додайте на кожну банку по 2 столові ложки цукру і по 4 ложки оцту.

Залийте перці окропом підсоленою водою, притисніть їх ложкою і долийте води до самого верху. Закрутіть банки металевими кришками, переверніть їх догори дном і укутайте рушником. Залишіть до повного остигання.

Раніше ми писали про те, що ви готували рибу і страви з фаршу неправильно: прості поради, які допоможуть кулінарити швидко і смачно

Як повідомляв Знай.ua, Ольга Сумська поділилася рецептом фірмового пісочного пирога зі сливами: "Можна проковтнути мову…"

Також портал Знай.ua писав, що всього один пучок м'яти і 30 хвилин на приготування: рецепт незвичайного печива до чаю, яке підкорить смаком та ароматом