З приходом осені настає сезон гарбуза, з якого можна приготувати безліч смакоти. Наприклад, запекти його в духовці разом із начинкою.
Гарбуз дуже корисний і містить велику кількість заліза та інших вітамінів, мікроелементів. Тому ви "вб'єте двох зайців одразу" - смачно поїсте і наситите організм. Рецепт підказали у виданні "Мета".
Інгредієнти:
- гарбузи (невеликі) – 2 шт;
- рис відварений - 200 г;
- курка варена – 100 г;
- печериці – 150 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- помідор – 1 шт;
- сир твердий – 40 г;
- вершки 20% – 50 мл;
- вода - 6 ст.л;
- сіль, перець – за смаком;
- паприка мелена - 0,5 ч.л;
- олія соняшникова - для смаження.
Як приготувати:
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Гарбузи потрібно помити, відрізати верхню частину та очистити від насіння. У середині потрібно їх натерти сіллю та залишити. Далі потрібно поставити варити рис.
За цей час потрібно порізати та обсмажити цибулю та печериці. Відварену курятину потрібно дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку. М'ясо додати до печериць та цибулі.
Після цього до суміші додається порізаний кубиками помідор і посолити і приправити спеціями. Коли рис буде готовий, йому потрібно дати охолонути, а потім змішати з обсмаженими овочами, м'ясом та 2-3 столовими ложками води. Після цього начинку можна перекласти гарбузові горщики.
Зверху їх змащують олією і загортають у фольгу, щоб гарбуза пропеклися і тримали форму. Запікати отримані порції потрібно в духовці протягом 1:00 при температурі 200 градусів.
Раніше ми писали про те, що ніяких крихт, а смак родом з дитинства: рецепт найсмачнішого домашнього хліба на кефірі
Як повідомляв Знай.ua, просто нарізати і запекти: як приготувати ситне овочеве рагу з сосисками в горщиках - легкий рецепт