На цей раз для наших шановних читачів є чудовий рецепт, який допоможе вам поринути у теплу ностальгію. Пропонуємо вам зробити рум'яні, пишні та дуже смачні смажені пиріжки з картоплею. Найголовніше у цьому рецепті – повітряне швидке тісто.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться домашніми рецептами у мережі YouTube.
Що нам потрібно із продуктів
Тісто:
Борошно пшеничне - 480 г (3 склянки)
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г
Цукор – 1 ст. ложка
Соль - 1 ч. ложка
Вода - 300 мл
Олія - 50 г
Начинка: картопля - 500 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., Сіль - за смаком і перець чорний мелений - за смаком.
Спосіб приготування
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Приготувати опару для тіста: в чашці змішати дріжджі, цукор, сіль, теплу воду (від гарячої води дріжджі загинуть) і борошно, що просіює (приблизно 5 ст. ложок). Перемішати.
Накрити чашку з опарою серветкою і залишити в теплому місці на 20-30 хвилин. Опара збільшиться в обсязі і покриється пухирцями. Коли опара підійде, додати олію.
Всипати борошно, що залишилося (борошно завжди просіюємо). Перемішати ложкою тісто. Потім замісити тісто руками. Тісто для смажених пиріжків не повинно бути надто крутим – воно буде м'яким і трохи липнути до рук.
Руками, змащеними олією, сформувати з|із| тесту кулю. Чисту чашку змастити олією і викласти в неї тісто. Чашку з|із| тестом накрити плівкою або помістити в пакет. Поставити в тепле місце для підйому приблизно на 1 годину.
Приготувати начинку для пиріжків. Картоплю очистити, зварити у воді з додаванням лаврового листа до готовності. Наприкінці варіння додати сіль. З картоплі, що зварилася, зробити пюре.
Цибулю порізати дрібними кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати смажену цибулю разом із олією до картопляного пюре. Додати ще солі (за потреби) і свіжозмелений перець за смаком. Добре перемішати начинку.
Щоб тісто не липло, змастити руки та робочу поверхню олією. Тісто для пиріжків з картоплею злегка обім'яти, викласти на робочу поверхню. Розділити тісто на рівні частини та скачати кульки (приблизно 18), дати тесту трохи підійти (хвилин 5-10).
Кожну кульку подушечками пальців акуратно розім'яти в коржик. На середину коржика викласти теплу (не гарячу!) Начинку - приблизно по одній столовій ложці.
Защипнути краї тіста та сформувати пиріжки. Викласти пиріжки з картоплею на поверхню, змащену олією, швом донизу. Налити в глибоку сковороду або в каструлю велику кількість олії (смажимо у фритюрі), розігріти.
Викласти пиріжки з картоплею в гарячу олію швом донизу та обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору з двох боків. Гарячі пиріжки дістати шумівкою, викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Смажені пиріжки з картоплею готові.
Нагадаємо, рецепт домашнього йогурту у мультиварці: навіть на заводі не можуть зробити такий смак.
Раніше повідомлялося, "лазання" з кабачків та фаршу: рецепт смачної та соковитої страви.
Також, сім'я точно не залишиться голодною зимою: рецепт неймовірного паштету з фаршу в банках.