Багато хто любить і готує кабачкову або баклажанову ікру, але гарбузову часто обходять стороною, і дуже дарма. Така ікра анітрохи не гірша за смаком та за рівнем корисних речовин.
Велика перевага також у тому, що гарбузова ікра готується дуже швидко та просто. Досвідчені господині стверджують, що у такому вигляді гарбуз з'їдять навіть ті, хто терпіти його не може.
Інгредієнти:
- Гарбуз: 500 г
- Болгарський перець: 1 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Часник: 3 зуб.
- Томатна паста: 2 ст. л.
- Соняшникова олія: 50 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений): за смаком
Як приготувати:
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Перець і цибулю наріжте невеликими кубиками і обсмажте на олії в сковороді близько 5-7 хвилин, після чого перекладіть в сотейник.
- Гарбуз очистіть, наріжте невеликими кубиками, додайте до цибулі з перцем і тушкуйте 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте сіль, перець, часник та томатну пасту.
- Подрібніть все блендером до однорідної ваги. Якщо додати ікру оцет (по 2 столові ложки на півлітрову банку), можна закривати на зиму.
Гарбузову ікру можна подавати з хлібом, до рагу та картоплі. Якщо додати більше улюблених трав і трохи гострого перцю, вийде чудовий соус до м'ясних страв.
Нагадаємо, що зекономить нерви та час, проведений на кухні: як зробити заготівлю розсольника з перлівкою та солоними огірками на зиму.
Раніше ми писали про те, що швидкий рецепт сирного пирога з ягодами з лавашу: заощадите купу грошей, а десерт не відрізнятиме від ресторанного
Як повідомляв Знай.ua, "Золотистий" суп із галушками: економний рецепт, який подарує вам ідеальний обід