Досвідчені господині консервують не лише овочі та фрукти, а й роблять повноцінні заготівлі для страв, наприклад – для розсольника. Це концентрована суміш для супчика у банці.
Взимку така заготівля однозначно зекономить час на кухні, адже залишиться лише зварити бульйон, додати картоплю та вміст баночки. Все, смачний розсольник буде готовим. При цьому рецепт заготівлі елементарний і без стерилізації.
Інгредієнти:
- Огірки (солоні або мариновані) – 1 кг
- Помідори - 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста - 3 - шт.
- Перловка – 200 г
- Вода – 0,5 склянки
- Рослинна олія - 50 мл
- Оцет (9%) - 2,5 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль - 0,5 ч.л.
Як приготувати, покроковий рецепт:
Популярні новини зараз
Показати ще
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
- Попередньо замочіть перловку у холодній воді на 1 годину. Солоні огірки наріжте середніми кубиками. Моркву очистіть і натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
- Помідори промийте, наріжте дрібними кубиками, помістіть у каструлю для варіння. Додайте сіль, цукор, олію, перемішайте і доведіть до кипіння.
- Влийте воду, додайте перловку та інші овочі. Повторно доведіть до кипіння заготовку і проваріть на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте.
- Заготівлю, що кипить, розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте, переверніть вгору дном і залиште до повного охолодження. Охолоджений розсольник перенесіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Нагадаємо, якщо завалявся один кабачок та вівсянка: рецепт швидкого пирога на сковороді
Раніше ми писали про те, що готуватимете знову і знову: ароматні тушковані овочі в сметані
Як повідомляв Знай.ua, найсмачніші мариновані гриби, як свіжі: рецепт прозорого маринаду