Повидло за цим рецептом підійде для приготування десертів, просто до чаю або як ароматне доповнення столу.
Яблучне повидло виходить янтарного кольору, густе, в міру солодке, з кислинкою. Для приготування цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів та максимум любові.
Інгредієнти для приготування:
Яблука - 3, 5 кілограм
Цукор - 1,8 кілограм
Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ
Пенсіонерам доплатять 1000 гривень щомісяця
Виплати на дітей надійдуть за новими правилами
Польща змінила правила в'їзду для українців
Вода 50 мілілітрів
Спершу підготуйте яблука. Для цього повидла найкраще обирати кислі сорти яблук. Їх потрібно ретельно вимити в теплій воді та залишити стікати. Як вода стече - повністю висушіть на рушниці. Одним із найголовніших етапів приготування є видалення кісточок та хвостиків з яблука. Після цього етапу, очищені яблука поріжте на чотири або вісім частин.
Найкраще для варіння повидла використовувати каструлю з товстим дном, щоб не пригоріло. На дно налийте воду так, щоб вона повністю покрила дно каструлі, якщо потрібно, то долийте трохи води до такого рівня. Порізані яблука викладіть в каструлю та варіть на маленькому вогні.
Коли яблучна маса зменшиться приблизно в половину, зніміть з вогню та пробийте блендером. Утворену масу протріть через металеве сито, щоб утворилася однорідна консистенція.
Перетерті яблука висипте в каструлю та додайте цукор. Кількість цукру розраховується так: на 1 кг яблучного пюре - 750 грамів цукру. Добре перемішайте та спробуйте на смак. Яблучна маса повинна бути в міру солодка. Поставте на маленький вогонь та варіть помішуючи 35-40 хвилин. Готове повидло повинно стікати з ложки повільно. Після цього перекладіть готову страву в стерилізовані банки та закатайте.
Всього три інгредієнти та трохи часу, а ласувати можна буде цілу зиму.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, можна подавати замість м'яса: рецепт "золотистих" білих грибів із цибулею та часником
Раніше портал Знай інформував, медові крильця будуть танути у роті: як правильно приготувати
Також наш портал повідомляв, готуємо оладки з гарбуза: вийдуть ніжні, як хмаринка