Якщо вам набридли звичайні соління з огірків та помідорів, спробуйте приготувати овочеве асорті. Виходить дуже різноманітна, смачна та яскрава закуска.
Рецепт дуже простий та не вимагає стерилізації банок. Однак важливо обрати для заготівлі стиглі та цілі овочі, без пошкоджень.
Інгредієнти:
- огірки;
- помідори;
- морква;
- кабачки;
- болгарський перець;
- цибуля;
- часник;
- цвітна капуста;
- парасольки кропу;
- листя хрону (при бажанні можна замінити на листя смородини та вишні);
- лаврове листя;
- чорний перець горошок.
Для маринаду на 3 літри води:
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
- 3 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. солі;
- 3 ч. л. оцтової есенції або 180 мл столового оцту (9%).
Приготування:
Очищені підготовлені овочі складаємо в 3-х літрові банки шарами. На дно кладемо лист хріну та парасольки кропу, часник (3-4 невеликі зубчики), потім цибуля (порізана кільцями), морква (кільцями), кабачки (очистити від шкірки та насіння, порізати), огірки (якщо великі, то теж порізати), болгарський перець (на 4 частини), цвітна капуста (розділити на суцвіття) та в останню чергу помідори (проколоти у плодоніжки, щоб не тріскалися).
Вливаємо в банки окріп, накриваємо кришками, витримуємо 5 хвилин. Зливаємо воду в каструлю. Кип'ятимо воду і знову вливаємо у банки на 5 хвилин.
Вдруге зливаємо воду в каструлю. Додаємо цукор, сіль, перець горошок (з розрахунку 5-6 штук на банку), лавровий лист (3 шт. на банку). Маринад доводимо до кипіння. Швидко вливаємо оцет або оцтову есенцію. Гарячим маринадом заливаємо овочі в банках, закочуємо, перевертаємо вгору дном і укутуємо ковдрою або пледом і залишаємо до остигання.
Нагадаємо, медові крильця тануть у роті: як правильно приготувати
Раніше ми писали про те, що забутий смак дитинства: рецепт ароматного молочного пирога
Як повідомляв Знай.ua, готуємо оладки з гарбуза: вийдуть ніжні, як хмара