За вікном вже осінь, а це значить, що починається пора гарбузів.
Гарбуз чи не найголовніший плід кожної осені. Він має у своєму складі багато поживних речовин та відмінні смакові якості. Його можна варити, запікати, смажити та додавати у різні страви. Цей рецепт досить простий, але застосувавши декілька секретів, оладки вийдуть дуже смачними та корисними. Для приготування оладків з гарбуза потрібно підготувати:
-
Гарбуз – 500 грамів;
-
Борошно – 150 грамів;
-
Цукор – 2 столові ложки;
Популярні новини заразМобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
-
Сіль – за смаком;
-
Розпушувач – 1 столова ложка;
-
Яйця – 1 штука;
-
Олія рослинна – 50 мілілітрів.
Гарбуз очистити від шкірки та порізати на невеликі шматочки.
Ці шматочки потрібно відварити до м’якості. Для цього знадобиться приблизно 15-20 хвилин. Після приготування варто їх закинути на друшляк. Коли гарбуз трохи охолоне, перебийте у блендері до стану пюре. Гарбузове пюре викладіть у миску, додайте борошно, розпушувач, яйце сіль, цукор. Продукти потрібно гарно перемішати замісити однорідне тісто, яке по консистенції має бути як густа сметана. Якщо борошна не достатньо, можна додати, але не багато, щоб не забити тісто. Кількість солі та цукру можна регулювати за смаком, в залежності від вподобань.
На пательню влити олію та розігріти її на невеликому вогні. Оладки варто викладати тільки на гарячу сковороду, смажити на невеликому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
Якщо оладки сильно масні, варто викласти їх на паперові рушники. Подавати можна зі сметаною, медом, варенням, а можна просто їсти без нічого, посипавши цукровою пудрою. Унікальність цих оладків в тому, що їх можна їсти як солоними, так і солодкими. Для цього потрібно регулювати кількість солі та цукру в страві.
Нагадаємо, портал Знай інформував, бюджетно та дуже смачно: як приготувати котлети з баклажанів та гречки на обід
Раніше на порталі Знай повідомлялося, смачні та медові шматочки кавуна на зиму: простий рецепт із кірок, щоб відбити всі гроші
Також наш портал інформував, як посмажити рибу із золотистою скоринкою, щоб олія не бризкала і не пригорала до сковороди: перевірений рецепт