Мариновані буряки рідко готують на зиму, але після шкодують, адже це унікальний продукт, який можна не тільки їсти в чистому вигляді, а й додавати в борщ, салати.

Заготівля виходить дуже соковитою, в міру солодкою, добре просоченою ароматними спеціями.

Маринований буряк зі смородиною, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Буряк 1 кг
  • Чорна смородина 1 скл.
  • Вода 500 мл
  • Оцет 3 ст. л.
  • Цукор 4 ч. л.
  • Сіль 1,5 ч. л.
  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець запашний 6 шт.
  • Кориця за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Показати ще

Молоді буряки ретельно помийте і варіть хвилин 40. Далі зніміть з вогню і поставте під струмінь холодної води. Охолоджений коренеплід наріжте кубиками (близько 1 см).

Ягоди переберіть, промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва вода. Буряк і ягоди покладіть у попередньо вимиті та простерилізовані банки. Для цієї кількості продуктів вам знадобиться 3 півлітрові банки. Можна готувати маринад.

Воду доведіть до кипіння, розчиніть у ній сіль із цукром. Додати гвоздику, перець і 1 маленький шматочок кориці. За бажанням можете додати трохи часнику. В кінці влийте оцет.

Відразу ж зніміть маринад з вогню і залийте їм буряки. Банки прикрийте кришками. Поставте їх у каструлю із гарячою водою на серветку. Стерилізуйте заготовки у киплячій воді близько 8-10 хвилин.

Потім банки слід вийняти, закрутити та перевернути. У такому вигляді залиште їх остигати.

Нагадаємо, ідеальний рецепт смачної овочевої запіканки із сезонних овочів

Раніше ми писали про те, що борщ і голубці можуть бути однією стравою: по-справжньому український рецепт

Як повідомляв Знай.ua, вершкова кукурудза в рукаві: так готують тільки в багатій сім'ї, спробуй і ти