Відомий український кухар Андрій Клюс опбуїкував своєрідний подарунок своїм передплатникам до Дня Незалежності України, показавши, як готувати морозиво із салом.
Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі Анлркй Клюса, який поки що тільки набирає популярності.
Що потрібно з продуктів
- жовтки курячі – 5 шт;
- цукор – 100 г;
- вершки 30% - 200 мл;
- молоко – 300 мл;
- сало з м'ясом (або бекон) – 300 г;
- щіпка солі та кохання;
- сухий лід – 500 г.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Спосіб приготування морозива із сала
Змішуємо цукор, вершки, жовтки та доводимо на водяній бані до 63-70 градусів Цельсія, охолоджуємо до кімнатної температури.
Потім нарізаємо дрібним кубиком бекон, обсмажуємо до золотистого кольору і разом із витопленим жиром з'єднуємо з молоком та охолоджуємо.
Подрібнюємо суху кригу, додаємо в масу і перемішуємо жорстким віночком (м'яким це зробити важко).
Дуже важливий момент, тут уважно: сухий лід не беремо руками, тому що температура -80 градусів Цельсія, тримаємо подалі від дітей та слизових, він призначений лише для охолодження маси та виконання ролі фризера (разом із віночком).
Перекладаємо охолоджену масу тару і ставимо в морозилку на 2 години для стабілізації.
Нагадаємо, до свіжого хліба та м'яса - ідеально: як швидко приготувати ніжну намазку з баклажанів.
Раніше повідомлялося, взимку скажете собі "дякую": рецепт ароматних баклажанів з медом та часником у банках.
Також, банановий хліб за 90 секунд у мікрохвильовій печі: простий рецепт оригінального сніданку.