Пікантні баклажани з медом можна заготовити всього за декілька кроків, рецепт максимально простий і доступний.
Баклажани в цьому маринаді виходять в міру солодкі та ароматні, вони підходять як до святкового столу, так і для щоденної сімейної вечері.
Інгредієнти:
- Баклажан: 800 г
- Соняшникова олія: 150 мл
- Часник: 6 зуб.
- Мед: 1 ст. л.
- Сіль: 2 ч. л.
- Вода: 350 мл
- Оцет: 2 ст. л.
Як приготувати:
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Молоді баклажани промийте, видаліть плодоніжки. Наріжте плоди вздовж тонких пластин. Перемістіть в миску і засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. За півгодини баклажани пустять сік. Його треба злити. Таким чином ви приберете гіркоту. У глибокій сковороді розжарити олію. Обсмажте в ньому баклажани по обидва боки на середньому вогні.
Часник очистіть, наріжте великими шматочками. Готові баклажани перемістіть у стерильні банки. Утрамбувати їх не потрібно. Поступово розподіліть і часник.
Щоб приготувати маринад, з'єднайте у сотейнику воду з медом. Туди ж надішліть чайну ложечку солі. Доведіть суміш до кипіння. У банки поступово залийте столовий оцет і маринад.
Накрийте тари кришками. У велику каструлю закиньте рушник, залийте теплою водою. На дно поставте банки так, щоб вода доходила їм до плічок.
Стерилізуйте банки 15 хвилин на маленькому вогні. Потім дістаньте банки з води, загорніть кришками і переверніть дном догори. Накрийте заготовки ковдрою і залиште на добу остигати.
Нагадаємо, варення "Вишня в шоколаді", яке хочеться їсти ложками: рецепт смачної заготівлі на зиму
Раніше ми писали про те, що курячі крильця краще KFC: приготуйте раз і більше не захочете робити інакше
Як повідомляв Знай.ua, рецепт смачного і ароматного маринаду для грибів: дешево і сердито