Цей десерт вважається класикою і саме час приготувати прохолодну ніжність у літню спеку.

До того ж , його можна зробити менш, або більш солодким. Для початку слід подбати про продукти, варто підготувати:
Жирні вершки – 100 мл;
Молоко – 100 мл;
Желатин – 1 упаковку;
Цукру – 1 столову ложку;
Ваніль – за смаком;
Будь-які ягоди – 100 грам.

Інгредієнти для основи пана-коти. Фото: скрін відео


З ягід можна вибрати за смаком будь-які, але краще за все підходить
полуниця. Для початку треба підготувати желатин. Його потрібно висипати у стакан та залити водою (пів склянки). Залишити залитий желатин варто на 10 хвилин. Поки желатин набухає, потрібно з’єднати молоко, вершки та цукор. Бажано взяти каструлю з товстим дном та на невеликому вогні довести до кипіння, але не кип’ятити. Желатин варто підігріти на зовсім маленькому вогні, щоб він розчинився. Потім додати його до молочної маси та перемішати.

Основа панакоти. Фото: скрін Ютуб

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Варто прослідкувати, щоб він повністю розчинився. Це все потрібно розлити по потрібних формочках та залишити у холодному місці до повного застигання.
Поки основа панакоти застигає, варто зробити ягідний соус. Він готується досить швидко. Для цього всі ягоди треба помістити до блендера та перебити. За бажанням можна додати м’яту, але вона краще підходить у якості прикраси.

Приготування ягідного соусу. Фото: скрін Ютуб

До ягід можна додатково додати цукор. Після застигання молочної частини десерту, його варто вийняти з формочок. Потім просто зверху полити щойно приготованим ягідним соусом. Десерт краще буде смакувати, якщо деякий час побуде при кімнатній температурі – так, смаки ягід та вершків краще розкриються. До того ж, консистенція набуде більшої м’якості та ніжності.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував зелені помідори стануть в пригоді: рецепт пікантного соусу назиму
Раніше на порталі Знай повідомлялося, соковита альтернатива звичайній піцці: рецепт італійських кальцоне з м'ясом
Також, наш портал інформував, курячі крильця, кращі за KFC: приготуєте раз і більше не схочете робити інакше