Кальцоне - це закрита італійська піца з найрізноманітнішою начинкою. Її форма нагадує великий запечений вареник. Вона виходить більш соковитою за звичайну, адже начинка знаходиться всередині.

Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, якщо знати деякі тонкощі її приготування.

Історія її створення досить цікава. Почалася вона в Мілані через те, що звичайна піца вже почала набридати місцевим жителям. Тоді вони вигадали новий варіант цієї страви. Вони вирішили заховати всю начинку піци всередині тіста, щоб спростити приготування і зробити процес поїдання більш цікавим.

Італійський кальцоне. Фото скріншот Youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Показати ще

Інгредієнти на 3 порції:

  • борошно пшеничне — 500 г;
  • кефір — 1 склянка;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • масло вершкове — 150 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.

Італійський кальцоне. Фото скріншот Youtube

Для начинки:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • шинка — 200 г;
  • томати — 4 шт.;
  • сир твердий — 100 г;
  • зелень — до свого смаку.

Італійський кальцоне. Фото скріншот Youtube

Спосіб приготування:

Вимите філе покладіть у киплячу солону воду і варіть 40 хвилин. Потім дістаньте та охолодіть.

У велику миску просійте борошно. Туди ж додайте кефір, 2 яйця, м’яку олію та сіль. Замісіть тісто та залиште відпочити.

Італійський кальцоне. Фото скріншот Youtube

Кубиками наріжте філе, шинку — соломкою. Помідори помийте, наріжте тонкими кружальцями, а подрібніть зелень. Сир натріть на середній тертці. Збийте яйце.

Розділіть тісто на 6 частин, розкотіть круглі коржі товщиною 5 мм.

На половинки кожного коржа рівномірно накладіть подрібнені м’ясо та шинку, зверху – кружечки помідорів, посипте зеленню та сиром. Складіть навпіл і защипайте краї.

Італійський кальцоне. Фото скріншот Youtube

Деко змастіть маслом, покладіть зверху кальцоне та поколіть зверху вилкою, щоб виходила пара. Змастіть пироги збитим яйцем.

Випікайте в розігрітій до 180°С духовці 30-40 хвилин до рум’яності.

Нагадаємо, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником.

Раніше ми повідомляли про простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти. Такий смачний десерт чудово освіжить вас у літню спеку.

Також не зайвою буде запашна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку.