У кожного з нас є свої улюблені смакові поєднання, але якщо ви ще не куштували диню з вишнею - ви багато чого втратили. Варення з цих літніх смаколиків виходить дивовижним, тим більше з прянощами.

Щоб закрити таке варення на зиму, не потрібно витрачати багато часу та зусиль, адже рецепт справді дуже простий. Підказали його на порталі "Це Смак".

Варення з дині та вишні, фото cesmak

Інгредієнти:

  • Вишня 800 г
  • Диня 300 г
  • Цукор 1 кг
  • Бадьян 2 шт.
  • Кориця 2 шт.
  • Коньяк 2 ст. л.

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Показати ще

Вимийте вишню та видаліть кісточки. Перекладіть ягоди в товстостінну каструлю. Очищену диню наріжте на дуже тонкі скибочки. Додайте в каструлю диню, зірочки бадьяна, палички кориці та цукор. Перемішайте, накрийте кришкою та залиште мінімум на 2-3 години, а краще на ніч. Періодично перемішуйте вміст каструлі.

Заздалегідь стерилізуйте банки та кришки. Підготуйте окріп. Коли цукор у варенні повністю розчиниться, поставте каструлю на сильний вогонь і варіть 5-7 хвилин. Якщо збільшите кількість ягід, продовжіть час варіння на кілька хвилин.

У процесі варіння підніметься піна. Зніміть її та постійно помішуйте варення. Залийте в банки окріп. Його потрібно буде вилити перед наповненням ємностей. Зніміть варення з вогню, додайте коньяк і перемішайте. Варення розлийте банками, закрийте кришками і дайте охолонути.

Нагадаємо, гостренька капустка-лепестка по-грузинськи з буряком: рецепт ідеальної закуски до горілочки

Раніше ми писали про те, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником

Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться всього 3 інгредієнти