У кожного з нас є свої улюблені смакові поєднання, але якщо ви ще не куштували диню з вишнею - ви багато чого втратили. Варення з цих літніх смаколиків виходить дивовижним, тим більше з прянощами.
Щоб закрити таке варення на зиму, не потрібно витрачати багато часу та зусиль, адже рецепт справді дуже простий. Підказали його на порталі "Це Смак".
Інгредієнти:
- Вишня 800 г
- Диня 300 г
- Цукор 1 кг
- Бадьян 2 шт.
- Кориця 2 шт.
- Коньяк 2 ст. л.
Як приготувати:
Нові правила передачі показників: в YASNO заявили про зміни
Після індексації пенсії в Україні насправді зменшилися
Пенсіонерів обкладуть податками: у кого держава забиратиме частину виплат
Українцям перерахували субсидії: як дізнатись новий розмір виплат
Вимийте вишню та видаліть кісточки. Перекладіть ягоди в товстостінну каструлю. Очищену диню наріжте на дуже тонкі скибочки. Додайте в каструлю диню, зірочки бадьяна, палички кориці та цукор. Перемішайте, накрийте кришкою та залиште мінімум на 2-3 години, а краще на ніч. Періодично перемішуйте вміст каструлі.
Заздалегідь стерилізуйте банки та кришки. Підготуйте окріп. Коли цукор у варенні повністю розчиниться, поставте каструлю на сильний вогонь і варіть 5-7 хвилин. Якщо збільшите кількість ягід, продовжіть час варіння на кілька хвилин.
У процесі варіння підніметься піна. Зніміть її та постійно помішуйте варення. Залийте в банки окріп. Його потрібно буде вилити перед наповненням ємностей. Зніміть варення з вогню, додайте коньяк і перемішайте. Варення розлийте банками, закрийте кришками і дайте охолонути.
Нагадаємо, гостренька капустка-лепестка по-грузинськи з буряком: рецепт ідеальної закуски до горілочки
Раніше ми писали про те, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником
Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться всього 3 інгредієнти