Після Яблучного Спасу настає найкращий час задуматися про варення з тих самих яблук.

Адже за традиціями саме з 19 серпня можна і потрібно їсти яблука. Щоб урізноманітнити традиційний продукт, можна спробувати оригінальний рецепт із додаванням лимона.

Скрін, відео YouTube варення з яблук

Що знадобиться:

  • Яблука
  • Цукор (приблизно за кількістю яблук),
  • Лимон.

Як готувати яблучне варення з лимоном:

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще
  • Вимити яблука, вирізати серцевини і нарізати м'якоть дольками.
  • Лимон обдати окропом, зняти з нього шкірку і потерти на тертці середнього розміру.
  • Викласти яблука невеликими порціями в каструлю, шарами пересипаючи їх цукром.
  • Трохи прогріти лимонну кашку, вичавити сік, видалити кісточки.
  • Вилити лимонний сік у каструлю.
  • Посуд з яблуками поставити на конфорку, варити на невеликому вогні.
  • Змішуючи, дочекатися, поки суміш закипить, а цукор повністю розчиниться.
  • Додати цедру, корицю та залишки лимона.
  • Проварити приблизно півгодини , не допускаючи перетворення яблук у пюре.
  • Готове варення залишити охолоджуватися на 10-12 годин.

Після цього проварити варення на маленькому вогні близько 5 хвилин і гарячим розлити в стерилізовані банки.

Нагадаємо, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником.

Раніше ми повідомляли про простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти. Такий смачний десерт чудово освіжить вас у літню спеку.

Також не зайвою буде запашна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку.