Після Яблучного Спасу настає найкращий час задуматися про варення з тих самих яблук.
Адже за традиціями саме з 19 серпня можна і потрібно їсти яблука. Щоб урізноманітнити традиційний продукт, можна спробувати оригінальний рецепт із додаванням лимона.
Що знадобиться:
- Яблука
- Цукор (приблизно за кількістю яблук),
- Лимон.
Як готувати яблучне варення з лимоном:
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Вимити яблука, вирізати серцевини і нарізати м'якоть дольками.
- Лимон обдати окропом, зняти з нього шкірку і потерти на тертці середнього розміру.
- Викласти яблука невеликими порціями в каструлю, шарами пересипаючи їх цукром.
- Трохи прогріти лимонну кашку, вичавити сік, видалити кісточки.
- Вилити лимонний сік у каструлю.
- Посуд з яблуками поставити на конфорку, варити на невеликому вогні.
- Змішуючи, дочекатися, поки суміш закипить, а цукор повністю розчиниться.
- Додати цедру, корицю та залишки лимона.
- Проварити приблизно півгодини , не допускаючи перетворення яблук у пюре.
- Готове варення залишити охолоджуватися на 10-12 годин.
Після цього проварити варення на маленькому вогні близько 5 хвилин і гарячим розлити в стерилізовані банки.
Нагадаємо, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником.
Раніше ми повідомляли про простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти. Такий смачний десерт чудово освіжить вас у літню спеку.
Також не зайвою буде запашна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку.