Багато українців дуже люблять мариновані гриби. Адже їх можна дістати до приходу гостей або ж просто поласувати сім'єю .

Але, у приготуванні таких грибів дуже важливим є гарний маринад. Пропонуємо вам приготувати маринад, який підійде для будь-яких грибів. Рецептом цього маринаду поділилися у Телеграм-каналі "Домашня консервація".

Мариновані гриби, фото: pixabay.com

Інгредієнти:
1 літр води; ⁣
2 ст. л. caxaра; ⁣
4 ч. л. солі; ⁣
3 шт. лаврового листа; ⁣
6 горошин душистого перцю; ⁣
4 шт. гвоздики; ⁣
3 шматочки кориці (молотою ½ ч. л.); ⁣
3 ч. л. оцтової еccенції 70 %.⁣
Спосіб приготування:

Для початку потрібно закип'ятити воду, додати спеції, проварити хвилини три (оцет додати в самому кінці варки). Потім знімаємо з вогню і маринад готовий.

Гриби добре промити, крупні розрізати, покласти в холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити. У другій воді, підсоливши по смаку, гриби варити, не помішуючи до моменту закипання. Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну.

Наприкінці варки гриби, розкласти по стерильним банкам, залити маринадом і закатати. Смачного.

Мариновані гриби, скріншот із відео

Нагадаємо, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником.

Раніше ми повідомляли про простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти. Такий смачний десерт чудово освіжить вас у літню спеку.

Популярні новини зараз

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Також не зайвою буде запашна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку.