У нас є чудовий рецепт ласощі до чаю та смачної начинки для пирогів. На цей раз ми дізнаємося, як приготувати малинове варення з желатином.
На смак це варення нагадує ягідний мармелад. Готуються ласощі дуже просто і складається лише з трьох інгредієнтів. Людям, які не люблять ягідні кісточки у джемі, сподобається однорідна структура десерту.
Про той рецепт малинового варення з желатином без кісточок розповів один із українських кулінарних блогерів, який часто ділиться свіжими рецептами у мережі YouTube.


Що нам потрібно для варення: малина – 1 кг; цукор – 800 г; желатин – 2 стол.л.; вода – 150 мл.
Нові правила мають скоротити кількість ухилянтів: чоловіки повинні прийти до ТЦК
Порахують кожну копійку: податкова готує тотальні перевірки – хто перший у черзі
Підхід до мобілізації змінився: як вичисляють ухилянтів
Пенсіонерів поженуть на роботу: держава готує заходи
Спосіб приготування
Малину перебрати, очистити від плодоніжок і по можливості не мити, якщо ягоди виглядають чистими. Перебити ягоди блендером до однорідності. Желатин залити 150 мл води для набухання.
Нагріти велику каструлю води та підготувати водяну баню. В іншу каструлю викласти малинове пюре та варити на водяній бані 5 хвилин. Якщо на поверхні з'являється пінка, її відразу потрібно знімати.
Якщо хочете зробити джем без кісточок, гарячу малинову масу потрібно пропустити через дрібне сито або кілька шарів марлі.
У очищену від ягід малинову масу додати цукор та желатин, повернути на водяну баню та варити ще 10 хвилин. Також потрібно простерилізувати банки: прогріти їх духовці або мікрохвильовій печі, поставити на водяну баню або просто помити гарячою водою з содою.
Розкласти гарячий малиновий джем із желатином по банках і закатати обробленими кришками. Зберігати заготівлю обов'язково потрібно в холодильнику чи іншому прохолодному місці.
Нагадаємо, ароматна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить узимку.
Раніше повідомлялося, 3 рецепти на Яблучний Спас: пиріжки, штрудель і навіть Тарт Татен для смачного Преображення.
Також, ідеально до салату, м'яса та риби: 2 простих варіанти приготування домашнього часникового соусу.