Не всі кулінари беруться за консервацію через складність рецептів. Однак є заготівлі, приготування яких не займає багато часу і практично не потребує зусиль.
Одна з таких заготівель - джем зі зливи з волоськими горіхами. Простіше рецепту ви точно не бачили, тому що він складається всього з 3 етапів. Звичайно, потрібно не забути заздалегідь підготувати банки, але і це не так вже й складно. Раніше ми ділилися способами стерилізації. Для цього можна використовувати окріп, духовку або марганцівку.
Сливовий джем з волоськими горіхами виходить дуже смачним. Ви подякуєте собі взимку, якщо приготуєте його зараз, поки сезон ще дозволяє.
Що знадобиться з інгредієнтів:
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- 1 кг зливи
- 100 г волоських горіхів
- 1,2 склянки води
- 900 г цукру
Процес приготування, покроковий рецепт:
- Горіхи попередньо залити окропом хвилин на 10, тому що розпарені вони краще вберуть в себе сироп.
- Зі злив видалити кісточки, додати води і зварити до розм'якшення (хвилин 10). Потім додати цукор і горіхи, варити до готовності на маленькому вогні при помішуванні ще хвилин 40.
- Гарячий джем розлити по стерилізованих банках і закрити.
Раніше ми писали про те, що додайте краплю меду, горіхів і родзинок для смаку: як приготувати неймовірні морквяні мафіни всього за три кроки
Як повідомляв Знай.ua, як приготувати чудові сирні булочки з чорною смородиною: навіть бабуся позаздрить такій випічці
Також портал Знай.ua писав, що бюджетний рецепт на всі випадки життя: як приготувати смачну запіканку з кабачками та рисом.