Сезон соковитих абрикосів зараз у самому розпалі, тому не дивно, що господині намагаються максимально використовувати цей фрукт.
А коли всі варення, джеми та інші заготовки зроблені, то можна приготувати неймовірно смачний сік абрикосовий, який порадує своїм смаком будь-кого.
Інгредієнти:
- Абрикоси –5 кг;
- Вода -1,5 л;
- Цукор 2-3 склянки.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1.Пропорції цукру зразкові. Залежить від сорту абрикос та ваших смакових уподобань!
2. Абрикоси відокремити від кісток, влити воду і поставити в каструлі на плиту, на середньослабкий вогонь. Томимо доти, доки абрикос не стане дуже м'яким, щоб легко його можна було перетерти.
3. Остуджуємо і перетираємо, щоб відокремити м'якоть від шкірки. Всипаємо цукор і знову відправляємо на плиту на 40-50 хвилин на невеликому вогні, періодично перемішуючи з дна.
4. Банки та кришки обдати окропом і заливати гарячий (одразу з плити) сік. Щільно закриваємо (кришки можуть бути і закаткові, що закручуються) і прибираємо в тепло під ковдри на 2-3 дні.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Нагадаємо про смак літа в зимові холоди: як приготувати компот з нектаринами – простий рецепт із 3 інгредієнтів. За консистенцією в компоті вони нагадують абрикоси, але ще більш ароматні.
Раніше ми повідомляли, що починайте якнайшвидше: смачний рецепт консервованих помідорів з корицею - солодкі і без гостроти.
Також ми повідомляли про ароматні помідори "вершка" без консервації на зиму: рецепт, який позбавить мороки із закочуванням банок.