Сезон соковитих абрикосів зараз у самому розпалі, тому не дивно, що господині намагаються максимально використовувати цей фрукт.
А коли всі варення, джеми та інші заготовки зроблені, то можна приготувати неймовірно смачний сік абрикосовий, який порадує своїм смаком будь-кого.
Інгредієнти:
- Абрикоси –5 кг;
- Вода -1,5 л;
- Цукор 2-3 склянки.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1.Пропорції цукру зразкові. Залежить від сорту абрикос та ваших смакових уподобань!
2. Абрикоси відокремити від кісток, влити воду і поставити в каструлі на плиту, на середньослабкий вогонь. Томимо доти, доки абрикос не стане дуже м'яким, щоб легко його можна було перетерти.
3. Остуджуємо і перетираємо, щоб відокремити м'якоть від шкірки. Всипаємо цукор і знову відправляємо на плиту на 40-50 хвилин на невеликому вогні, періодично перемішуючи з дна.
4. Банки та кришки обдати окропом і заливати гарячий (одразу з плити) сік. Щільно закриваємо (кришки можуть бути і закаткові, що закручуються) і прибираємо в тепло під ковдри на 2-3 дні.
Гороскоп на сьогодні 7 жовтня: відповідальність близнюків, переговори дів та успіх козерогів
Мобілізація набере обертів: кому загрожує втрата броні та відстрочки
Радіти чи плакати: як зміняться пенсії у 2026 році
ПФУ скоротив фінансування пенсій: що чекає на стареньких
Нагадаємо про смак літа в зимові холоди: як приготувати компот з нектаринами – простий рецепт із 3 інгредієнтів. За консистенцією в компоті вони нагадують абрикоси, але ще більш ароматні.
Раніше ми повідомляли, що починайте якнайшвидше: смачний рецепт консервованих помідорів з корицею - солодкі і без гостроти.
Також ми повідомляли про ароматні помідори "вершка" без консервації на зиму: рецепт, який позбавить мороки із закочуванням банок.