Літні пироги в теплу пору року популярні так само сильно, як і освіжаючі супи або напої. Готувати їх просто, адже в основі – сезонні ягоди чи фрукти.
Рецепт пирога з нектаринами дуже простий, але порцій точно вистачить, щоб нагодувати гостей та родину. Подавати таку смакоту бажано з кулькою ванільного морозива або чашкою чаю.
Інгредієнти:
- Тісто пісочне 400 г
- Нектарин 6 шт.
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
- Цукор ванільний 1 ст. л.
- Апельсиновий сік 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 80 г
- Цукор 100 г
- Апельсин, цедра 1 ст. л.
- Сіль 1/8 ч. л.
- Масло вершкове 3 ст. л.
Спосіб приготування:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Розігрійте духовку до 190 °С. Помістіть тісто для пирога в змащену вершковим або олією форму для пирога. Сформуйте бортики. У мисці змішайте нарізані нектарини, цукор, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор та апельсиновий сік. Викладіть начинку ложкою на тісто.
У блендері змішайте борошно, цукор (якщо є - використовуйте коричневий очеретяний), апельсинову цедру, сіль і нарізане масло до стану грубої крихти. Посипте зверху цією сумішшю нектарини.
Випікайте 30 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Охолодіть 30 хвилин перед подачею на стіл.
Раніше ми писали про те, що цього 3 інгредієнти: як швидко приготувати абрикосовий мармелад, який буде смакувати всю зиму
Як повідомляв Знай.ua, смачніше будь-яких баночок із супермаркету: рецепт домашньої консервованої кукурудзи на зиму.
Також портал Знай.ua писав, що любителям гостренького зайде на "ура": рецепт пікантного томатного соусу з яблуками та перцем на зиму