Однією з найпопулярніших солодких заготівель на зиму є варення, але якщо ви хочете урізноманітнити асортименти домашньої консервації, обов'язково приготуйте мармелад. Його можна їсти із хлібом, йогуртами і навіть додавати у різну випічку.

Мармелад ідеально зберігає смак та аромат абрикосів, тому ви зможете насолоджуватися ними навіть у холодну зиму. Готується він дуже просто, при цьому кулінарам знадобиться всього 3 інгредієнти.

Абрикоси, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор - 0,5 кг
  • Агар-агар - 8 гр

Як приготувати мармелад, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще
  1. Абрикоси промийте та видаліть кісточки.
  2. Перебийте абрикоси блендером, додайте агар (можна використовувати готову суміш мармеладку), перемішайте.
  3. Доведіть до кипіння, всипте цукор, перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 3-5 хвилин (не зменшуйте вогонь до мінімуму, дайте суміші залишити для активації агару).
  4. Розлийте по стерилізованих баночках, закрийте сухими стерилізованими кришками, переверніть і укутайте до повного охолодження.

Варто відзначити, крім приготування заготовок на зиму, дуже важливо забезпечити ідеальні умови зберігання. Домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів.

Нагадаємо, скоро в Україну прийдуть холоди і терміново буде потрібний пиріг: рецепт абрикосового, як у бабусі

Раніше ми писали про те, що спробуйте зробити хоча б одну баночку - не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму

Як повідомляв Знай.ua, ароматна мандаринівка замість звичної медовухи: рецепт на віки, який точно сподобається