Однією з найпопулярніших солодких заготівель на зиму є варення, але якщо ви хочете урізноманітнити асортименти домашньої консервації, обов'язково приготуйте мармелад. Його можна їсти із хлібом, йогуртами і навіть додавати у різну випічку.
Мармелад ідеально зберігає смак та аромат абрикосів, тому ви зможете насолоджуватися ними навіть у холодну зиму. Готується він дуже просто, при цьому кулінарам знадобиться всього 3 інгредієнти.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор - 0,5 кг
- Агар-агар - 8 гр
Як приготувати мармелад, покроковий рецепт:
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- Абрикоси промийте та видаліть кісточки.
- Перебийте абрикоси блендером, додайте агар (можна використовувати готову суміш мармеладку), перемішайте.
- Доведіть до кипіння, всипте цукор, перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 3-5 хвилин (не зменшуйте вогонь до мінімуму, дайте суміші залишити для активації агару).
- Розлийте по стерилізованих баночках, закрийте сухими стерилізованими кришками, переверніть і укутайте до повного охолодження.
Варто відзначити, крім приготування заготовок на зиму, дуже важливо забезпечити ідеальні умови зберігання. Домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів.
Нагадаємо, скоро в Україну прийдуть холоди і терміново буде потрібний пиріг: рецепт абрикосового, як у бабусі
Раніше ми писали про те, що спробуйте зробити хоча б одну баночку - не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму
Як повідомляв Знай.ua, ароматна мандаринівка замість звичної медовухи: рецепт на віки, який точно сподобається