Влітку у сезон овочів, просто справжній злочин не готувати легкі салатики. Вони не тільки додають вам здоров'я збагачуючи організм кориними вітамінами та мінералами, а й бережуть вашу струнку фігуру.
Сьогодні пропонуємо вам приготувати салат із заправкою на основі оливкової олії, базиліку та соку лимона.
Смачним та простим рецептом поділився ТСН.UA.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Складники
- капуста білокачанна молода – 400 г;
- горошок зелений консервований – 150 г;
- шинка – 200 г;
- сир плавлений – 100 г;
- цибуля ріпчаста червона – 1 шт. (невеликий);
- базилік свіжий – 2 гілочки;
- сік лимона – 1,5 ст. л.;
- олія оливкова – 3 ст л.;
- перець чорний мелений;
- сіль.
Приготування
З горошку злийте рідину.
Капусту вимийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
Шинку наріжте соломкою.
Охолоджений сир плавлений натріть на великій тертці.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
Базилік промийте, обсушіть. З гілочок обірвіть листочки і дрібно наріжте.
Приготуйте заправку: з'єднайте лимонний сік, оливкову олію, базилік, цибулю. Приправте перцем і сіллю до смаку і перемішайте. Залишіть на п'ять хвилин.
У глибокий салатник викладіть капусту, зелений горошок, шинку, плавлений сир. Полийте підготовленою заправкою. Перемішайте.
Поради
- Базилік можна замінити м'ятою.
- Перед приготуванням страви плавлений сир покладіть у морозильну камеру, він краще натиратиметься на тертці.
Нагадаємо, коли гості вже на порозі: рецепт соковитих крабових паличок у клярі
Раніше ми писали про те, що діти будуть їсти ложками: рецепт домашнього кетчупу, який збереже здоров'я та гаманець
Як повідомляв Знай.ua, гріх не приготувати, коли є свіжа зелень: рецепт смачних кексів із зеленою цибулею в духовці