Поки сезон абрикосів в Україні в самому розпалі, необхідно не упускати моменти вдосталь наїстися корисним фруктом.
А якщо свіжі плоди вже не лізуть, варення закручено, то можна приготувати ароматний пиріг. Цей рецепт дуже простий і не вимагає великих фінансових вкладень, адже найпотрібніше – абрикоси – вже є.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 1 склянка (250гр) борошна;
- півсклянки цукру;
- Дрібка соди + лимонний сік.
Для начинки:
- приблизно півкіло абрикосів;
- півсклянки цукру;
- щіпка кориці;
- агар-агар 5г.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Духовку розігріваємо до 180 С. Яйця збити з цукром у густу піну, поступово додати|добавляти| муку|борошно| і в самому кінці додати|добавляти| соду гашену лимонним соком. Перелити тісто у форму. Випікаємо 25-30 хв.
- У цей час готуємо абрикосовий шар. Абрикоси помити, очистити від кісточки та порізати на половинки. Покласти абрикоси в сотейник, додати|добавляти| цукор і на повільному вогні помішуючи довести до кипіння.
- Варіть абрикоси до розм'якшення. Насамкінець додайте корицю і всипте агар-агар дощиком. Дайте прокипіти масі.
- Виливаємо абрикосову начинку на корж і забираємо пиріг, щоб він охолонув.
Нагадаємо, що знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів із кабачками "Сатурни".
Раніше ми повідомляли, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками.
Також не зайвим буде рецепт чорничного наливу без горілки - всього три інгредієнти.