У домашньому виноробство завжди хочеться скуштувати нові смаки. Дуже багато хто робить вино з винограду, різноманітними способами.
На цей раз пропонуємо вам спробувати приготувати вино з чорниці. Вино з чорниці має дуже насичений колір та цікавий присмак, що нагадує виноградний напій.
Домашнє чорничне вино
Інгредієнти:
- вода - 4,5 л;
- чорниця – 3 кг;
- мед – 300 г;
- цукор - 1,5 кг.
Час приготування: 3 місяці. Вихід: 5 літрів.
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Приготування:
1. Беремо стиглі чорниці, мити не потрібно. Розминаємо її.
2. Мезгу та сік зливаємо в 10 літровий сулія і заливаємо туди 3 літри теплої води.
3. Шийку тари накриваємо і перев'язуємо марлею, після чого ставимо в тепле місце, де витримуємо протягом 4 днів при температурі +20+27 градусів.
4. Після витримки настій профільтруємо.
5. Мезгу, що залишилася на фільтрі, вичавлюємо і викидаємо.
6. Відфільтровану рідину зливаємо назад у сулію і додаємо цукровий сироп. Для приготування сиропу беремо 1,5 кг цукру, мед та 1,5 л води.
7. Закриваємо сулію кришкою і ставимо в тепле місце для бродіння.
8. Після 25-30 днів, коли бродіння повністю закінчиться і рідина у верхніх шарах почне світлішати, повторно фільтруємо. Зливаємо так, щоб осад залишився в бутлі.
9. Бутель із вином знову закриваємо і залишаємо на 2 місяці для витримки.
Нагадаємо, що знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів із кабачками "Сатурни".
Раніше ми повідомляли, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками.
Також не зайвим буде рецепт чорничного наливу без горілки - всього три інгредієнти.