У домашньому виноробство завжди хочеться скуштувати нові смаки. Дуже багато хто робить вино з винограду, різноманітними способами.

На цей раз пропонуємо вам спробувати приготувати вино з чорниці. Вино з чорниці має дуже насичений колір та цікавий присмак, що нагадує виноградний напій.

домашнє вино, скріншот з відео

Домашнє чорничне вино

Інгредієнти:

  • вода - 4,5 л;
  • чорниця – 3 кг;
  • мед – 300 г;
  • цукор - 1,5 кг.

Час приготування: 3 місяці. Вихід: 5 літрів.

Популярні новини зараз

В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися

"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Чорниця, фото з вільних джерел

Приготування:

1. Беремо стиглі чорниці, мити не потрібно. Розминаємо її.

2. Мезгу та сік зливаємо в 10 літровий сулія і заливаємо туди 3 літри теплої води.

3. Шийку тари накриваємо і перев'язуємо марлею, після чого ставимо в тепле місце, де витримуємо протягом 4 днів при температурі +20+27 градусів.

4. Після витримки настій профільтруємо.

5. Мезгу, що залишилася на фільтрі, вичавлюємо і викидаємо.

6. Відфільтровану рідину зливаємо назад у сулію і додаємо цукровий сироп. Для приготування сиропу беремо 1,5 кг цукру, мед та 1,5 л води.

Чорниця, фото з вільних джерел

7. Закриваємо сулію кришкою і ставимо в тепле місце для бродіння.

8. Після 25-30 днів, коли бродіння повністю закінчиться і рідина у верхніх шарах почне світлішати, повторно фільтруємо. Зливаємо так, щоб осад залишився в бутлі.

9. Бутель із вином знову закриваємо і залишаємо на 2 місяці для витримки.

Нагадаємо, що знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів із кабачками "Сатурни".

Раніше ми повідомляли, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками.

Також не зайвим буде рецепт чорничного наливу без горілки - всього три інгредієнти.