Смачні ягоди чорниці починають дозрівати вже в липні, а завершують сезон на початку вересня, тому зараз саме час приготувати неймовірну наливку.

Зазвичай такі наливки готують із горілкою чи спиртом, але цей рецепт не вимагає додавання алкогольного компонента. Для бродіння достатньо пюрованих ягід, цукру та невеликої кількості води. Виходить дуже смачно, а головне - просто і своїми руками.

Чорниця, фото malinaparadise

Інгредієнти:

  • Чорниця 1.5 кг
  • Цукор 500 г
  • Вода 300 мл

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Чорницю мити не потрібно. Переберіть ягоди і пюрируйте блендером або маточкою. Перекладіть ягідне пюре в банку відповідного розміру, додайте цукор та воду, перемішайте все. Шию банки накрийте марлею і залиште на 3-4 дні в темному місці при температурі 18-25 градусів. Не забувайте щодня перемішувати.

Як тільки з'являться ознаки бродіння, встановіть медичну рукавичку з дірочкою в одному пальці замість марлі та залиште в темному місці на 30-50 діб.

Після завершення процесу бродіння процідіть наливку через кілька шарів марлі з ватою. Чорничну наливку розлийте по пляшках і закупоріть. Залишіть витримку на 2-3 місяці у прохолодному темному місці.

Раніше ми писали про те, що найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів

Як повідомляв Знай.ua, такого м'яса ви точно не їли: секретний інгредієнт з ягід, який зробить смак незабутнім

Також портал Знай.ua писав, що взимку залишиться тільки відкрити баночку: як зробити заготівлю з виноградного листя для долми