Кетчуп це найпопулярніший соус, після майонезу на столах українців. Його можна додавати до піци, до пасти, до тушкованих страв, до картоплі, м'яса. Однак в магазинному варіанти багато консервантів та шкідливих домішок,які негативно впливають на наше здоров'я.

Кетчуп. Фото Freepik

Тож пропонуємо вам приготувати домашній кетчуп, який можна сміливо давати діткам. Радимо вам закривати багато баночок, адже соус виходить ну дуже смачним.

Для приготування соусу знадобляться наступні інгредієнти:

  • помідори – 3 кілограми;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 1 голівка;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • гірчичний порошок – 1 ч. л.;
  • суміш перців - 0,5 чайної ложки;
  • 1 лавровий лист;
  • оцет 70% – 1/4 чайної ложки.

Домашній кетчуп, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Показати ще

Приготування кетчупу

  • В першу чергу необхідно підготувати всі складові – помити помідори, очистити часник і цибулю. З помідор потрібно зняти шкірку. Овочі потрібно порізати на четвертини, щоб легше було пропустити через м’ясорубку.
  • Отриману масу потрібно зварити. Коли вона закипить, потрібно зменшити вогонь і кип’ятити все ще 10 хвилин.
  • Під час варіння на поверхні збирається прозора рідина. Її необхідно прибирати, щоб кетчуп став густим.

Томати. Фото кадр з Youtube

  • Після цього маса повинна вистигнути. Вже холодну томатну масу потрібно подрібнити блендером. На останок все перетирається через сито, щоб прибрати кісточки і залишки шкірки томатів.
  • Вже чиста томатна маса знов повертається в каструлю. До неї необхідно додати лавровий лист, спеції, сіль, цукор і оцет. Ще раз потрібно проварити масу 7-10 хвилин.
  • Після цього необхідно прибрати лавровий лист. Готовий кетчуп потрібно розлити в заздалегідь підготовлені банки і закрити кришками.

Раніше ми писали про те, що хрускіт буде чути за кілометр, а смак - зведе з розуму: рецепт квашеної капусти з 2 секретними інгредієнтами