Влітку руки так і тягнуться до освіжаючих напоїв, адже тільки вони здатні вгамувати спрагу і охолодити в спеку. Морс - саме один із найпопулярніших.

Багато хто плутає морс з компотом, але між ними велика різниця. Перший заготовляють про запас, а другий варять зі свіжих ягід і так, щоб одразу випити. Більше того, правильно приготовлені морси містять більше вітамінів, ніж компоти.

Чорна смородина, скріншот: YouTube

Використовувати можна будь-які ягоди, але саме смородина надає насичений смак, апетитний колір та заряджає корисними вітамінами. Цей напій дуже сподобається і дітям, і дорослим. Готується максимально просто та всього з 4 інгредієнтів.

Що знадобиться з інгредієнтів:

Популярні новини зараз

ГУР взяли штурмом санаторій у Конча-Заспі: стрілянина, зламані ворота і поранені військові

Світло вимикають, а платіжки ростуть: рахунки за електрику не падають під час блекаутів

Відключення світла триватимуть довго: невтішний прогноз

"Київстар", Vodafone та lifecell: на скільки зростуть тарифи у грудні

Показати ще
  • смородина – 500 г;
  • вода – 1.5 л;
  • цукор – 80 г;
  • м'ята – за смаком.

Як приготувати смородиновий морс:

  1. Промийте та переберіть смородину. Ягоди викладіть у сотейник, розімніть їх.
  2. До ягід додайте цукор. Залийте масу окропом і варіть на повільному вогні до появи бульбашок.
  3. Ягоди пропустіть через сито. Залишається лише розлити по красивих пляшечках і охолодити, виходить дуже смачно. Перед подачею можна додатково додати лід та трубочку.

Морс із чорної смородини, фото lifehacker

Раніше ми писали про те, що інші способи більше не визнаєте: рецепт хрустких консервованих огірків із гірчицею на зиму

Як повідомляв Знай.ua, все обов'язково попросять рецепт: несолодкий сирний турецький пиріг берек, який любив сам Сулейман

Також портал Знай.ua писав, що хруст буде чути за кілометр, а смак - зведе з розуму: рецепт квашеної капусти з 2 секретними інгредієнтами