Консервувати огірочки на зиму потрібно, поки вони ще маленькі та хрусткі. Однак сезон корнішонів швидко минає, і не всі встигають їх заготовити.
Але якщо вам пощастило знайти свіжі огірочки, які так і просять у банку, спробуйте замаринувати їх за новим рецептом. Наприклад, з насінням гірчиці.
Як готувати:
- Огірки промити обрізати кінчики і залити холодною водою.
- У банки розкласти парасольки кропу, листя хрону, листя смородини, гілочки тархуна, по зубчику часнику.
- Скласти в банки огірочки, додавши солодкий перчик, десертну ложку гірчиці, запашний перець горошком.
- Залити банки із огірками окропом, дати постояти 10 хвилин, після чого злити рідину.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Приготувати маринад:
- на три літри води три столові ложки солі,
- шість столових ложок цукру,
- у кожну літрову банку влити по дві столові ложки оцту 9%.
Заливати киплячий маринад у банки.
Банки з огірками закатати, перевернути та тепло укутати.
Консервування огірків з гірчицею дає відмінний результат - огірки виходять гострими, хрусткими, з легким присмаком гірчиці. Рецепт підходить для великих огірків, що переросли, або огірків середнього розміру. Свіжий смак хрустких та ароматних "брусочків" просто незабутній, особливо з товченою картоплею і особливо взимку.
Нагадаємо, що хрускіт буде чути за кілометр, а смак - зведе з розуму: рецепт квашеної капусти з 2 секретними інгредієнтами.
Раніше ми повідомляли про найкращий сніданок для літнього ранку: готуємо оладки кабачків з сиром буквально за 10 хвилин.