Капуста - криниця вітамінів для холодної пори року. Взимку вона може стати чудовою альтернативою привізним овочам, оскільки процес закваски капусти не руйнує вітаміни.

Квашену капусту можна їсти як закуску, а також готувати з нею інші страви - борщ, суп, квашену тушковану капусту, пиріг, салати і подавати до м'яса. У капусту часто додають журавлину для додаткової кислинки.

Квашена капуста з медом, fermilon

А ось мед і яблуко напевно багато хто з вас не здогадався б додати. Однак, як виявилося, це дуже смачно, при цьому рецепт дуже простий.

Інгредієнти на 10 порцій:

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Показати ще
  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • мед – 1,5 ст. л.;
  • вода – 1 л.
Як приготувати капусту на зиму:
  1. Вимийте капусту, очистіть моркву. Наріжте овочі, перемішайте та утрамбуйте у банку. Яблуко очистіть. Наріжте його дрібними скибочками, додайте в банку.
  2. Для маринаду закип'ятіть у каструлі воду, посоліть, додайте мед. Все добре перемішайте.
  3. Розмістіть маринад у банку. Залишіть капусту за кімнатної температури в три дні. Періодично куштуйте капусту, щоб вона не гірчила. Закривати банку можна, коли на поверхні утворюватиметься біла піна.

Раніше ми писали про те, що не просто смачно, а ще й корисно: рецепт домашнього морозива, яке не дасть вам постаріти

Як повідомляв Знай.ua, найсмачніша кукурудза за 5 хвилин: після цього лайфхака варити її більше ніколи не будете

Також портал Знай.ua писав, що найкращий сніданок для літнього ранку: готуємо кабачкові оладки з сиром буквально за 10 хвилин