Піцу люблять мільйони людей, це факт, але вона досить калорійна. На щастя, її можна зробити на основі баклажанів і без тіста, завдяки чому фігура не постраждає.
Це низьковуглеводна альтернатива традиційної версії, яка, крім смакової насолоди, ще принесе користь організму. Піцу з баклажанами можна зберігати у герметичній ємності в холодильнику до 5 днів. Щоб розігріти піцу, помістіть її в розігріту духовку на 5-10 хвилин або на пару хвилин в мікрохвильову піч.
Інгредієнти:
- Баклажан 450 г
- Сіль за смаком
- Оливкова олія 14 мл
- Томатний соус 60 мл
- Сир моцарела 85 г
- Базилік, гілочка за смаком
Як приготувати:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Розігрійте духовку до 200ºС і застелите велике деко пергаментним папером. Наріжте баклажани круглими скибочками.
Чим тонше ви наріжете баклажани, тим вони будуть м'якшими, але тим швидше вони приготуються.
Розкладіть скибочки в один шар на лист, злегка змастіть верхівку оливковою олією. Посипте кожну скибочку сіллю, а потім запікайте, поки шматочки не стануть м'якими і їх легко проколоти виделкою, приблизно 15 хвилин.
Вийміть баклажани з духовки і додайте томатний соус і сир на кожну скибочку. Поверніть у духовку і запікайте, поки сир не розплавиться, приблизно 5-8 хвилин. Подавайте піцу відразу теплою, зі свіжим базиліком.
Нагадаємо, настрій і вдалий вечір забезпечені: рецепт домашнього лікеру з чорної смородини на горілці
Раніше ми писали про те, що такої смачної заготовки ви точно ще не робили: як нафарширувати баклажани з часником на зиму