Однією з найкорисніших є обліпиха, яку здавна цінують у народі за її смакові та лікувальні якості. Також із цих маленьких плодів виходить чудовий не лише чай, а й варення.
Варення з обліпихи має безліч корисних властивостей, з яких головні – зміцнення імунітету та серцево-судинної системи, а також покращення безлічі процесів в організмі, що дуже актуально для зими. При цьому готується воно максимально просто та зберігається довго.
Інгредієнти:
- обліпиха – 1 кг;
- цукор - 800 гр.
Як приготувати варення:
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Потрібно підготувати ягоди для варіння – видалити листя, плодоніжки, зіпсовані плоди. Промити обліпиху в холодній воді та відважити 800 гр цукру. Щоб легше витягти сік, ягоди необхідно бланшувати в соковарці або мультиварці протягом 35 хвилин. Після ягоди потрібно викладати на сито невеликими порціями та протирати.
Отриманий сік обліпихи вилити в чашу мультиварки, змішати з цукром. Уварювати до зменшення об'єму 15 хвилин при відкритій кришці. Якщо уварювати сік обліпихи довше, то виходить ще більш густе варення.
Далі залишається просто розлити варення з обліпихи гарячим у стерилізовані банки, закрити їх кришками, перевернути вниз шийками і охолодити.
Раніше ми писали про те, що такої смачної заготовки ви точно ще не робили: як нафарширувати баклажани з часником на зиму
Як повідомляв Знай.ua, спека 40 градусів вже на носі, а це морозиво врятує кожного українця: рецепт без молока з фруктів та ягід
Також портал Знай.ua писав, що найсмачніша заправка для борщу, яка економить багато часу: рецепт, який попросить свекруху або теща