Однією з найкорисніших є обліпиха, яку здавна цінують у народі за її смакові та лікувальні якості. Також із цих маленьких плодів виходить чудовий не лише чай, а й варення.

Варення з обліпихи має безліч корисних властивостей, з яких головні – зміцнення імунітету та серцево-судинної системи, а також покращення безлічі процесів в організмі, що дуже актуально для зими. При цьому готується воно максимально просто та зберігається довго.

Обліпиха, фото suseky

Інгредієнти:

  • обліпиха – 1 кг;
  • цукор - 800 гр.

Як приготувати варення:

Популярні новини зараз

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше

Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження

Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало

Показати ще

Потрібно підготувати ягоди для варіння – видалити листя, плодоніжки, зіпсовані плоди. Промити обліпиху в холодній воді та відважити 800 гр цукру. Щоб легше витягти сік, ягоди необхідно бланшувати в соковарці або мультиварці протягом 35 хвилин. Після ягоди потрібно викладати на сито невеликими порціями та протирати.

Отриманий сік обліпихи вилити в чашу мультиварки, змішати з цукром. Уварювати до зменшення об'єму 15 хвилин при відкритій кришці. Якщо уварювати сік обліпихи довше, то виходить ще більш густе варення.

Далі залишається просто розлити варення з обліпихи гарячим у стерилізовані банки, закрити їх кришками, перевернути вниз шийками і охолодити.

Раніше ми писали про те, що такої смачної заготовки ви точно ще не робили: як нафарширувати баклажани з часником на зиму

Як повідомляв Знай.ua, спека 40 градусів вже на носі, а це морозиво врятує кожного українця: рецепт без молока з фруктів та ягід

Також портал Знай.ua писав, що найсмачніша заправка для борщу, яка економить багато часу: рецепт, який попросить свекруху або теща