Консервація - це дуже відповідальний і трудомісткий процес, але його результат дозволяє насолоджуватися компотами, варенням та іншими закрутками цілий рік.

Найчастіше господині після приготування заготівель та стерилізації банок, перевертають та укутують їх, це завершальний процес. Однак далеко не всі розуміють сенс цієї дії, а також коли її не потрібно виконувати.

Консервація на зиму. Фото: скриншот Youtube

Далеко не всі банки потребують такої процедури, на диво багатьох. Це необхідно робити, якщо ви закриваєте банку з овочами або фруктами капроновою кришкою, а ось із самозагвинчуючими, які ще мають назву твіст-офф, цього робити не варто.

Причина досить проста. На внутрішній частині подібних виробів знаходиться полімерне кільце, яке під впливом високої температури розширюється, гарантуючи герметичність ємності.

Популярні новини зараз

Мобілізація наосліп: у ЗСУ розкритикували роботу ТЦК – що не так з набором новобранців

Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті

Три категорії пенсіонерів отримають надбавки до дня народження: кому та скільки виплатять

ПриватБанк виплатить 5000 гривень: як отримати гроші на картку

Показати ще

У разі перевертання банки з такою кришкою догори дном, все тепло піде нагору, хоча воно необхідне кришці. Якщо пропустити цей етап консервації, вона залишатиметься гарячою довше, що забезпечить кращу герметичність, а ваша закрутка при цьому буде ціла та в безпеці.

Консервація кабачків, фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, що не зберігайте часник поряд з картоплею, буряком або морквою: що потрібно зробити, щоб він пролежав кілька місяців

Як повідомляв Знай.ua, чому потрібно відмовитися від вживання яєць прямо зараз: які захворювання викликає ця "радість"

Також портал Знай.ua писав, що 5 лайфхаків, які допоможуть пережити спеку: чому потрібно відмовитися від кави та який дезик вибрати