Супи традиційно готують з м'ясом чи овочами, але з додаванням пива рідко, і дуже дарма. Цей рецепт прийшов до нас з німецької кухні, де дуже люблять цей хмільний напій.
Вершковий смак із нотками пива підкорить будь-кого, хто спробує цей суп. Страва виходить досить поживною і надовго вгамує голод, тому вважається ідеальним варіантом для обіду. Рецепт підказали у виданні shuba.
Інгредієнти:
- Світле пиво 400 мл
- Курячий бульйон 500 мл
- Вершки 35% 250 мл
- Сир чеддер 150 г
- Бекон 200 г
- Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець халапеньо 1 шт.
- Борошно пшеничне 30 г
- Масло вершкове 4 ст. л.
- Чебрець, гілочка 10 г
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 0,5 ч. л.
- Зелена цибуля, пучок
Як приготувати:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
У каструлі з товстим дном обсмажте нарізаний скибочками бекон до рум’яної скоринки. Зніміть, залишивши жир на сковороді. Цибулю й обидва види перцю дуже дрібно наріжте, попередньо очистивши від насіння. Викладіть овочі в сковороду із жиром і обсмажте їх разом близько 5 хвилин до м’якості, посипте чебрецем.
Додайте вершкове масло і розтопіть його. Посипте борошном і енергійно перемішайте до однорідності. Влийте пиво і знову перемішайте, поки воно не загусне. Повільно влийте бульйон, а потім вершки. Перемішуйте до отримання однорідної консистенції.
Порціями додайте тертий сир чеддер. Перемішуйте до розчинення. Приправте суп перцем і сіллю до свого смаку і додайте половину попередньо обсмаженого й подрібненого бекону.
Подавайте пивний суп теплим, прикрасивши подрібненим беконом і дрібно нарізаною зеленою цибулею
Нагадаємо, макрони з кабачками на вечерю: рецепт за 15 хвилин, який врятує після роботи