Якщо ви закриєте аґрус без цукру на зиму, ви точно не пошкодуєте, адже це чудова основа для будь-яких напоїв, пирогів та іншої смакоти.

Кулинарам рекомендують обирати для консервування зрілий, але не перезрілий аґрус, а також щільно закладати його в банках. Інгредієнти за цим рецептом розраховані на банку об'ємом близько 0,5 літра, якщо плануєте закривати більше – збільшуйте пропорції.

Вирощування аґрусу, Щоденник дачника / телеграм

Вам знадобляться всього два інгредієнти :

  • Аґрус 500 г
  • Вода 170 мл

Процес приготування, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще
  1. Аґрус переберіть та помийте, зріжте зав’язі та плодоніжки та наколіть ягоди голкою, щоб вони тримали форму.
  2. Пересипте аґрус у друшляк, накрийте кришкою, щоб не винирнув, та опустіть в гарячу воду (85-90 °C) на 3-5 хвилин. Співвідношення кількості аґрусу до води 1:4.
  3. Вийміть аґрус із окропу й одразу зануріть у холодну воду на 3 хвилини. Потім зачекайте, щоб вода стекла.
  4. Щільно укладіть аґрус в підготовлені банки та залийте чистим окропом. Накрийте кришками й стерилізуйте: півлітрові банки впродовж 8-9 хвилин, літрові — 10-12 хвилин. Банки вийміть та закрутіть, переверніть та залиште остигати.

Раніше ми писали про те, що морквяне вино з апельсинами замінить будь-який напій з Провансу: рецепт, за який королі продали б душу

Як повідомляв Знай.ua, ніхто навіть не помітить "каверзи": як законсервувати кабачки, щоб вони були до смаку як ананаси - рецепт

Також портал Знай.ua писав, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром та лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку