Багато хто пам'ятає цей перший делікатес з далекого дитинства, а саме - кабачкову ікру. Як приготувати її в домашніх умовах і відмовитися від покупної в магазині.

Це дієтична та корисна страва, яка має свою давню історію. Цю страву можна подавати як закуску, намазувати на хрумкий хліб, або ж просто використовувати як додаток до макаронів, гречки, та інших ваших улюблених гарнірів. Загалом, універсальний рецепт простої страви, яку можна їсти ложками.

Кабачкова ікра, фото: скріншот з відео

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • кабачки 1 кг;
  • цибуля 300 г;
  • морква 300 г;
  • томатна паста 100 г;
  • олія рослинна 75 г;
  • часник 2-3 зубчики;
  • цукор 2 ч. ложки;
  • соль 2 ч. ложки;
  • перець чорний мелений на смак.

Кабачки / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Вказано вагу кабачків і моркви вже очищених, але, якщо кабачки ще зовсім молоді, тоді очищати їх не потрібно, бо там шкірка не жорстка, а насіння ще зовсім ніжне, і ніяк не відчувається.

Головний принцип у приготуванні даного шедевра кулінарії - неквапливість, оскільки має бути досить довга робота, яка потребує витримки.

Кабачки, фото з вільних джерел

Спочатку потрібно нарізати кабачки кубиками, і налити в сковорідку олії. Починаємо на невеликому вогні гасити кабачки під кришкою близько 20 хвилин, і при цьому кожні 4 хвилини потрібно заважати.

Час гасіння залежить від розмірів шматочків. Чим вони менші — тим менше гасити.

морква, скріншот з відео

Далі необхідно звільнити сковороду, і обсмажити там потерту моркву і дрібно нарізану цибулю.

Далі потрібно все змішати в каструлі, посолити, додати|добавляти| трохи води і почати гасити, щогодини доливаючи трохи води, щоб|аби| не підгорало.

За 15 хвилин до закінчення гасіння додаємо томатну пасту та подрібнений часник, і практично готове. Залишаємо на вогні ще на 15 хвилин, потім пропускаємо через блендер, даємо остаточно охолонути і ваше блюдо готове.

Кабачкова ікра, фото shuba

Нагадаємо, що зникають зі столу у перші хвилини: рулетики з баклажанів із пікантною начинкою.

Раніше ми повідомляли, що ніхто навіть не помітить "каверзи": як законсервувати кабачки, щоб вони були до смаку як ананаси - рецепт.