Сезон консервування овочів у повному розпалі, багато хто користується своїми старими рецептами, можливо, перевіреними роками , проте настають часи, коли можна спробувати щось новеньке.
Експерименти під час цього процесу потребують обережності. Тому пропонуємо ідеальний рецепт, який вас точно не підведе – огірки "фінською", "класика" консервування.
Для цього потрібно 2 кілограми огірків, півтора літри води, дві столові ложки солі, 100 грамів цукру, 100 мілілітрів столового 9% оцту, а також три лаврові листи та чайна ложка гірчиці з насінням.
рецепт:
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
- Огірки добре промити. Їх можна нарізати за вашим бажанням – довжиною, на товсті кружечки чи пивовочку.
- Для виготовлення маринаду в каструлю з водою додати сіль та цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Після закипання додати гірчичні насіння, лавровий лист та оцет. Дати маринаду ще раз скипіти, а потім зняти з вогню.
- Опустити огірки в маринад і залишити їх там протягом 4 хвилин – овочі змінять колір.
Після цього огірки перекласти в наперед підготовлені банки, залити маринадом і накрити кришками. Важливо, щоб після приготування банки залишилися у теплому місці протягом 12 годин. Їх можна помістити в теплу кімнату і накрити рушником або ковдрою.
За допомогою цього рецепту ви зможете насолоджуватись смачними огірками по-фінськи, які прослужать вам протягом усього зимового сезону. Бажаємо вам удачі та смачного консервування!
Нагадаємо, ви повинні їх спробувати: пісні, але ситні голубці з бурякового листя на обід
Як повідомляв "Знай.uа", якщо взимку знову вимикатимуть світло: бюджетний рецепт каші з м'ясом у банках - вистачить на всіх
Знай.ua писав, литовський холодний борщ врятує вас у спеку: рецепт, після якого не захочеться навіть окрошку