Одним із найпопулярніших видів консервації є лечо, тобто так зване рагу в томатному соусі, в основі якого болгарський перець. Це класична страва угорської кухні, але її дуже люблять в Україні.
Процес приготування лечо не відрізняється особливою складністю, він приблизно на рівні інших консервацій. Деякі змінюють рецепт, виходячи зі своїх уподобань, але цей – класичний з помідорами, перцем та цибулею.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 2.5 кг;
- цибуля - 600 гр;
- помідори – 2 кг;
- цукор – 200 г;
- соль - 2 ст.л;
- рослинна олія - 150 мл;
- чорний перець горошком – 1.5 ч.л;
- оцет 9% – 2 ст.л;
- часник – 4 зубчики.
Як приготувати:
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Перці вимити, розрізати навпіл, видалити насіння, а потім нарізати овоч великими шматками. Цибулю очистити, подрібнити. Помідори залити окропом, остудити і зняти шкірку, потім збити в блендері до пюре і вилити в каструлю.
Довести масу до кипіння, проварити 20 хвилин, всипати цукор, сіль, влити олію. Знову дочекатися, поки закипить, проварити 3 хвилини та вимкнути.
До томатної маси додати болгарський перець, цибулю, перець горошком, перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання готувати 15 хвилин, потім додати подрібнений часник і оцет, варити 5 хвилин. Насамкінець розкласти лечо по стерилізованих банках і закатати кришками.
Раніше ми писали про те, що густе варення зі сливи без кісточок на зиму: підготуйте всього 2 інгредієнти та банки
Як повідомляв Знай.ua, литовський холодний борщ врятує вас у спеку: рецепт, після якого не захочеться навіть крошки