Сезон консервації триває, а господині навіть не мають часу для відпочинку, тому що з кожним разом дозрівають нові фрукти та овочі. Зокрема, злива з'явиться на прилавках наприкінці липня.
За цим рецептом варення зі сливи виходить дуже насиченим і густим, а текстура більше схожа на джем. До того ж, кісточок доведеться позбутися, а запастися всього 2 продуктами.
Інгредієнти:
- Сливи – 1 кг
- Цукор - 1 кг
Як приготувати:
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Помиту сливу порізати навпіл. Позбудьтеся кісточок і гілочок. Потім для зручності поріжте ще на четвертинки і покладіть в блендер. Невеликими порціями подрібніть сливу до дрібних шматочків, але не доводьте до однорідного стану пюре. Далі фруктову масу перекладете в каструлю, в якій готуватимете.
Потім засипте туди цукор та перемішайте. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть до потрібної густоти. Час може бути від 30 хвилин до 1 години, на вашу думку. Чим довше варити, тим густіше буде варення. При цьому не забувайте майбутній джем періодично помішувати.
Готове варення розкладіть по стерильним банкам і щільно закрийте кришками. Залишіть при кімнатній температурі до охолодження. Потім приберіть ласощі для зберігання в прохолодне місце.
Нагадаємо, рецепт ніжного кабачкового паштету з сиром, який полюбить вся родина
Раніше ми писали про те, що ароматний компот з яблуками і персиком: секрет у рецепті допоможе зробити смачніше, ніж сік "Мультифрукт"
Як повідомляв Знай.ua, смачний і ситний салат із баклажанів, смак якого ви ніколи не забудете: рецепт подужає кожен