У кожного існують самі спогади з дитинства, коли мама приготувала вашу улюблену страву, і кличе за стіл їсти. Зараз згадаємо один із найпопулярніших рецептів – цибулевий пиріг.
Рецепт дуже простий, а також швидко готується. На приготування піде близько 45 хвилин, проте, приємні відчуття потім грітимуть вас весь день, що залишився.
Вам спочатку потрібно приготувати тісто, і для цього знадобиться:
- 200 г вершкового масла;
- 6 столових ложок сметани;
- 1/2 чайна ложка розпушувача;
- 1 яйце;
- 350 г борошна;
- Дрібка солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- Яєчний жовток;
- Їдальня ложка молока.
Для начинки потрібно підготувати:
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- 4 цибулини;
- 4 яйця;
- 300 г сиру;
- 1 столова ложка борошна;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- Сіль та перець за смаком.
Для початку потрібно розтерти розм'якшене масло з борошном, додати сметану, розпушувач, сіль та цукор. Виходить м'яке тісто. При необхідності можна додати ще трохи борошна і відправити його в холодильник на півгодини.
Далі готуємо начинку. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, і при цьому припустити на сковороді з олією до прозорості та м'якості.
Твердий сир потрібно натерти на тертку, додати столову ложку борошна та перемішати. Після цього цибулю треба додати до сиру з яйцями та почати перемішувати. За потреби можна додати сіль та перець.
Тісто треба розділити на дві частини, і розкотити її за розміром форми, щоб краї звисали з бортів, і викладайте туди готову начинку. Краї, що звисають, потрібно защипнути так, щоб вийшов закритий пиріг.
Все потрібно змастити жовтком і молоком, після чого відправити в духовку до 180 градусів і випікаєте 45 хвилин до рум'яної скоринки.
Нагадаємо, навіщо додавати в котлети тертий кабачок: шкодуватимете, що не знали цього раніше.
Раніше ми повідомляли, що навіть моргнути не встигнете, а вже все готове: швидкий десерт у склянці із сезонних ягід – смородини та малини.