В Україні вже встиг зелений горошок. Багато українців самостійно закривають банки з консервацією, щоб взимку не купувати магазинний продукт. Смак домашнього зеленого горошку не зрівняється ні з чим.
Вибрати смачний горошок для свята, яке не зіпсує рецепту, може бути досить складно, тому фахівці рекомендують приготування його влітку самостійно.
Один із українських фудблогерів поділився способом консервації зеленого горошку без стерилізації.
Що нам потрібно: зелений горошок – 300 г.; сіль - 0.5 стол.л.; цукор - 0.5 стол. столовий оцет (9%) - 50 мл.; вода (для маринаду) - 0.5 л.
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше
Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"
Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять
Як правильно готувати
Промийте горошини та відберіть сухі та зіпсовані. Перекладіть горох у каструлю і залийте холодною водою. Поставте каструлю на середній вогонь та нагрівайте до кипіння. Коли вода почне кипіти, утворюється піна, яку треба зібрати.
Варіть горох упродовж 5 хвилин після початку кипіння. Потім відкиньте воду і перекладіть горошок у банки. В іншій каструлі приготуйте маринад, додавши у воду сіль та цукор і доведіть до кипіння. Після закипання додайте оцет у воду і негайно вимкніть вогонь.
Розлийте гарячий маринад банками, заливаючи його в центр, а не на стінки банки, щоб уникнути її розбиття. Закрийте банки і переверніть їх дном нагору, поклавши під них рушник. Після остигання зберігайте їх у холодному місці.
Нагадаємо, найсмачніший салат у банках: кабачки з овочами та рисом – як приготувати на зиму.
Раніше повідомлялося, без використання коржів та духовки: швидкий та простий рецепт Наполеона з млинців.