Коли за вікном спекотне літо, рука так і тягнеться до сезонних ягід, тим більше, що знайти їх зараз можна скрізь. Однак замість простого поїдання, краще приготувати смачний десерт.

Цей рецепт прийшов до нас із Великобританії, його там часто готують та люблять. Не варто боятись складності. Насправді, десерт дуже легкий у приготуванні, а інгредієнти доступні. Він має назву трайфл, а готувати ми його будемо на основі малини та смородини.

Малина на ринку, фото Суспільне Тернопіль

Інгредієнти:

  • Корж бісквітний 1 шт.
  • Вершки 300 мл
  • Цукор ванільний 10 г
  • Малина 200 г
  • Смородина чорна 300 г
  • Лікер малиновий 150 мл

Процеси приготування десерту:

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Показати ще
  1. Ягоди добре помийте, обсушіть та видаліть плодоніжки. Смородину залийте лікером, посипте цукром, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин. Дайте суміші охолонути.
  2. Охолоджені вершки добре збийте з ванільним цукром. Бісквіт, кекси або печиво поламайте невеликими шматочками. Кілька шматочків розітріть на крихту.
  3. У порційні склянки розкладіть бісквіт, 2/3 малини і полийте половиною смородинової суміші. Викладіть шар вершків і посипте бісквітною крихтою. Розподіліть решту малини та смородинової суміші. Готово, можна подавати.

Раніше ми писали про те, що найсмачніші кабачки "по-французьки", які ви втомитеся готувати щодня: так смачно, що не відірватися

Як повідомляв Знай.ua, лисички можуть бути смачнішими, ніж печериці: як правильно вибрати і приготувати гриби, простий рецепт

Також портал Знай.ua писав, що після такого борщу-вам відразу зроблять пропозицію: 5 хитрощів які зроблять вашу страву ресторанним