Зазвичай господині готують підливу з м'яса. Виходить ситно, смачно та підходить до будь-якого гарніру. Однак, якщо використовувати гриби замість тієї ж курки або кролика, ви точно не помилитеся.

Гриби теж можуть бути головним гредієнтом для підливи, і анітрохи в цьому плані не поступаються м'ясу. Краще обирати саме печериці, тому що вони є на полицях супермаркету завжди і прості у приготуванні.

Грибна підлива, фото 1000.menu

Що знадобиться:

  • Печериці 400 гр
  • Борошно пшеничне 1 чайн.л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 2 стол.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія 2 стол.

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів

Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Показати ще

Цибулю почистіть і наріжте дрібним кубиком. На сковороді розігрійте олію, додайте цибулю. Обсмажте його до золотистого кольору середньому вогні 5-7 хвилин.

Печериці добре помийте, обсушіть і наріжте кубиком. Величина кубиків на ваш смак, як і кількість цибулі. Всипте нарізані гриби до сковороди до цибулі. Небагато посоліть, щоб видалити зайву вологу з грибів. Обсмажуйте гриби на середньому вогні близько 7-10 хвилин до повного випаровування вологи та золотистого кольору.

Розчиніть у 150 мл води борошно, ретельно розмішайте. Влийте в сковороду воду з борошном і паралельно додайте в підливу улюблені приправи - перець, мелений часник та інші. Варіть 3-4 хвилини. Підлива швидко загусне. Додати сметану (її можна замінити на вершки). Якщо ви додали сметану, перемішайте підливу і зніміть з вогню. Якщо вершки, то доведіть їх до кипіння і зніміть з вогню.

Нагадаємо, як м'ясні відбивні, тільки менше калорій: як приготувати кабачки в клярі - рецепт